Der findes mange typer af lister – sådan finder du den rette til din bolig

Lister af træ er et vidt begreb. Ikke desto mindre er de mange forskellige underkategorier vigtige, når det kommer til afslutningen og udtrykket af en bolig. Vil du gerne finde den helt rette type af liste til din bolig, eller blot blive klogere på de mange forskellige typer, er der god grund til at læse videre. Nedenfor finder du nemlig en simpel gennemgang af forskellige trælister.

Her er listerne, du gerne skal have styr på

Der findes rigtig mange former for trælister, endda flere end du nogensinde behøver orientere dig i. På listen her finder du nogle af de mest gængse og vigtige lister af træ, som du måske også finder eller skal implementere i din egen bolig:

  • En fejeliste er en type af liste, der blandt andet bruges ved dørtrin. Den er lille og udgør en fint afsluttet og vinklet kant.

  • Panellister benyttes til beklædning af overflader, heriblandt for eksempel døre eller paneler.

  • Afslutningslister er ofte lidt kraftigere kantlister, der bruges til at skabe fine afslutninger. Det kan for eksempel være på en bordplade.

  • En hjørneliste er en smart liste til brug ved væghjørner, der vender udad imod rummet. De kan være med til at beskytte hjørnet afslutning imod stød og skaber desuden et pænt udseende.

Der findes mange andre lister, og finder du ikke den type, som du leder efter på listen, kan du med fordel selv fortsætte din søgning eller spørge i det lokale byggemarked.

Professionel rådgivning kan være et godt sats

Er du i tvivl, kan det altid være en god ide at forhøre sig hos en ekspert. Det kan for eksempel være hos det lokale byggemarked eller online. Der er ofte god information og hjælp at hente, så du kan komme i hus med det rette til netop din bolig.