3 ting du skal vide og gøre, når du vil leje en bolig 

Af Line - 14 May 2024

Hvis du er på jagt efter en lejebolig, kan det være en jungle at finde rundt i. Der er ofte mange at vælge mellem og til meget forskellige priser. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal til at leje en ny bolig. Bliv klogere her.

Læs lejekontrakten igennem

Når du har fundet en bolig, du gerne vil leje, som f.eks. ved lejebolig Ringsted, får du stukket en lejekontrakt i hånden, og her er det vigtigt, at du læser den grundigt igennem. Her vil bl.a. stå hvad huslejen er, beløbet på depositum, aconto betalinger, opsigelsesperiode mm. Det er også vigtigt at kigge på husordenen samt at dokumentere fejl og mangler ved indflytningen, så du ikke skal hæfte for det, når du engang flytter ud igen. 

Dette må du ændre i lejeboligen

Da du blot lejer boligen, kan man sige at du låner den, og at det er udlejeren, der ejer den. Derfor kan du heller ikke gøre lige hvad du vil. Hvis du gerne vil ændre noget i boligen, som f.eks. at male, skifte tapet eller lignende, skal du altid spørge din udlejer først. Det er udlejeren der bestemmer, hvad du må ændre. Typisk må du ikke lave de store renoveringer, som f.eks. at vælte vægge eller skifte gulvet (medmindre udlejeren har sagt god for det).

Tjek udlejeren

Det er altid en god ide at tjekke hvem udlejeren er, inden du takker ja til boligen. Hvis det er et boligselskab der lejer boligen ud, er du som regel på den sikre side. Hvis det er en privat udlejer, skal du altid huske at være kritisk, og altid møde ham eller hende face to face, inden du skriver under på noget som helst. Dette er blot for at være på den sikre side, så du ikke bliver snydt.