Vil du bygge dit eget skur? Her er, hvad du skal vide

Et skur kan være yderst praktisk at have til opbevaring og andre praktiske genstande. Har du ikke et skur, men ønsker du at bygge et, og har du mod på at gøre det selv? Så skal du bare springe ud i det! Inden du går i gang, er der dog lige et par ting, der er værd at vide om det at bygge dit eget skur.

Er der behov for en byggetilladelse?

Inden du går i gang med dit skur-projekt, skal du undersøge, hvorvidt der er behov for en byggetilladelse. I tilfælde af at en byggetilladelse er nødvendig, skal du indsende en ansøgning og vente på, at godkendelsen foreligger, førend du kan gå i gang med arbejdet. Denne proces kan tage ret lang tid, hvorfor det er en god idé at gå i gang med dette hurtigst muligt.

Sørg for du har de rette redskaber

Det er vigtigt, at du har de redskaber, der skal til, inden du går i gang med byggeriet. Det er irriterende at skulle stoppe midt i det hele, fordi du mangler noget værktøj eller en maskine. Du kan heldigvis købe dig til alt det almindelige værktøj såsom hammer og mukkerter.

Skal du også bruge en større maskine, kan du forhøre dig hos dit nærmeste byggemarked, om det er muligt at leje den pågældende maskine hos dem. Således undgår du at skulle købe en splinterny maskine, som du kun skal bruge i forbindelse med skur-projektet.

Vær’ ikke bleg for at spørge om hjælp

Selv den kløgtigste gør-det-selv-entusiast kan få brug for en hjælpende hånd fra tid til anden. I tilfælde af at du støder på et problem, som du ikke helt ved, hvordan du skal fixe, så skal du altså ikke være bleg for at spørge om hjælp eller hyre en professionel til at klare en del af opgaven.