Vælg det rigtige skabsdesign til din bolig

Når du overtager en ny bolig, er det værd at undersøge dine muligheder for indretningen hvad angår skabene. Det samme gælder, hvis du bare er ved at renovere eller ommøblere din eksisterende bolig. Ved valg af skabene, er den største beslutning, hvorvidt skabene skal være integreret i boligen eller flytbare.

Integreret eller løse skabe

Ved ”integreret” skabe menes, at skabene bliver en del af husets struktur, f.eks. ved at de er indbygget i et mellemrum mellem væggene. Du kan også tænke på skabene i dit køkken, som integrerede dele af husets struktur. Dette er skabe som med alt sandsynlighed ikke vil følge med dig, når du en dag flytter fra boligen. Der er fordele og ulemper ved dette. Alternativt menes der med ”løse” skabe, at du køber skabene og placerer dem rundt omkring i boligen, ved denne løsning vil du formentligt tage skabene med dig når du fraflytter boligen.

Fordele og ulemper

Fordelene med de integrerede skabe er, at designet i huset vil flyde bedre. De vil indgå diskret i boligens indretning, og være en fast del af strukturen. Se eksempler på dette hos https://www.skabsdesign.dk/. Der vil være større muligheder for at få skabene til at passe sammen med resten af husets overordnede stil, endda den udvendige stil. Dette kræver dog at boligen er indrettet til dette. Oftest vil det være muligt at gøre det med køkkenet, men i soveværelset vil det f.eks. enten kræve at væggen splittes op, hvis ikke det skal tage nogle af kvadratmeterne. Denne løsning er også den dyreste, og du vil formentlig skulle konsultere hos professionelle, hvilket dermed er ulempen. De løse skabe, som du køber i boligforretningerne vil være billigere, men det vil være svære at finde noget der passer perfekt til boligens stil, hvis ikke det er speciallavet. Til gengæld kan du tage dem med dig når du flytter.