Vælg det rette håndklæde – towel guide

Det rigtige towel er både funktionelt og stilfuldt. Det skal være praktisk til brug og dekorativt på håndklædekrogen. Derfor er det vigtigt, at du vælger det rette towel, når du køber nyt eller opgraderer. Her er, hvad du skal vide for at finde det helt rette håndklæde til netop dit formål, og som klarer sin opgave med elegance. Det første trin, når du vælger håndklæder, er, at beslutte sig for hvordan, du gerne vil have, håndklæderne skal føles. Et tykkere, tungere towel holder bedre end andre håndklæder og absorberer typisk mere vand end andre towels. Et mere blødt, fløjelsagtigt håndklæde som er let og luftigt tørrer typisk hurtigere end tunge, mere solide håndklæder. Håndklæder, der føles tynde og kradser, bør du til enhver tid holde dig fra. De bliver ikke bedre i vask og nedslides hurtigt. Andre faktorer, der bør spille en rolle, når du køber et nyt towel er blandt andet størrelse, antal/mængde, materialer, bæredygtighed med flere.

Hvad skal dit towel kunne?

Hvis du søger et meget absorberende håndklæde, bør du vælge et af egyptisk- eller pimabomuld. Disse bomuldstyper laver håndklæder, som absorberer store mængder vand hurtigere end andre bomuldshåndklæder. Hvis du leder efter et towel, som tørrer hurtigt efter brug, bør du vælge et mikrofiberhåndklæde. Denne type towel laves af polyester og/eller polyamid og udover at tørre hurtigere end almindelige håndklæder, så er de lette at opbevare og at bære rundt i en taske. Håndklæder af egyptisk-, tyrkisk- og pima bomuld holder bedre end andre, hvis man passer godt på dem, selvfølgelig. Håndklæder af økologisk bomuld skåner miljøet. Det samme gælder håndklæder af mikrofiber, hvis disse laves af genbrugsplast. Tyrkisk bomuld siges at have en naturlig glans over det, som gør denne type håndklæder særligt pæne. Dekorative håndklæder findes i et utal af farver og mønstre. Mikrofiberhåndklæder er lette, tørrer hurtigt, afviser sand og jord og kan pakkes sammen til en meget kompakt størrelse, hvorfor de er det perfekte valg til rejser, friluftsliv og motion.

Towel antal – hvor mange håndklæder skal du bruge?

Hvor mange håndklæder du behøver afhænger særligt af deres formål. Til badeværelset anbefales vaskeklude, mindst ét mindre håndklæde til at tørre hænder i, tre badehåndklæder per person (et til badeværelset, et i vaske og et i skabet) og en måtte til badeværelsesgulvet. Derudover bør du have håndklæder, som kan bruges til diverse aktiviteter. Til rejser, strand- og friluftsture samt motion kan mikrofiberhåndklæder anbefales, hvorfor det giver mening at have disse til rådighed. Det giver desuden mening at have gæstehåndklæder i sit skab.