Undgå kolde fødder med en jordvarmepumpe

Af Peter - 15 Feb 2021

Ønsker du at spare på din energiregning? Leder du efter en miljøvenlig løsning til at opvarme huset? Så er en jordvarmepumpe måske den helt rigtige løsning for dig.

Der er mange fordele i at investere i en jordvarmepumpe. Det er f.eks. en energieffektiv løsning, da en jordvarmepumpe leverer op til 5 gange så meget varme, som de anvender i el. At skifte til vedvarende energi behøver derfor ikke at være en stor økonomisk investering. Du kan nemlig ansøge om tilskud fra staten, når du vælger at skifte fra at opvarme dit hjem med olie, gas, biobrændsel eller elvarme til jordvarmepumpe.

En jordvarmepumpe udnytter den solenergi, der er oplagret i det øverste jordlag. Den oplagrede energi udnyttes ved hjælp af en væskefyldt slange, som er nedgravet i jorden. Varmepumpen omdanner energien i jorden til, at den kan anvendes til opvarmning af boligen samt varmt vand. Dette gør jordvarmepumpen til den mest energieffektive af alle varmepumpemodeller. Og du kan være helt tryg, selvom himlen er grå og overskyet. En jordvarmepumpe leverer nemlig varmt vand til dit bad og dine radiatorer 365 dage om året.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her mere information om installation af jordvarmepumpe.

Store fordele ved installation af jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe er – relativt set – ikke særlig dyre. Dette skal naturligvis sættes i forhold til de penge, som du sparer ved at bruge en varmepumpe i stedet for olie, gas osv. Du kan opnå en besparelse på op til 50% af din varmeregning, og så er den investering hurtigt tjent ind! Det er altså godt for både miljøet og pengepungen.

Derudover er en jordvarmepumpe ikke længere hverken særlig stor eller støjende. De fås nemlig nu i moderne designs, der fint kan passe ind i selv det mest tjekkede hjem.

Når du skifter til en jordvarmepumpe, kan du gøre det med god samvittighed for klimaet. Dette er naturligvis også grunden til, at du kan få tilskud fra staten til omlægningen.

Der er altså ingen grund til ikke at overveje at investere i en jordvarmepumpe, og du vil med garanti ikke fortryde din beslutning.