Tricks til at udnytte din altan

Af din-nye-bolig - 31 Mar 2021

Det er fælles for de fleste altaner, at pladsen er beskeden. Så du skal tænke dig godt om, når du overvejer, hvordan du indretter den, og hvilke møbler du køber, så du udnytter pladsen bedst muligt.

Det første, du skal spørge dig selv om, er, hvad du vil lave derude? Er det udendørs spisekøkken? Eller til læsning og kaffe? Eller måske en køkkenhave? Måske tænker du at kombinere nogle muligheder?

Tænk firkantet og praktisk

Det kan være smart at gå efter firkantede ting, fordi fx runde borde tager mere plads. Ligesom en kuglegrill kan stjæle mere gulvplads end en firkantet grill. Måske kan en kasse-bænk med opbevaringsmulighed være en god løsning. Så er der også en løsning på opbevaring af hynder, når stolene ikke er i brug.

Tænk også på møbler der kan klappes sammen. Så kan stolene klappes sammen og sættes væk. Og måske et bord med en plade i, så det kan udvides, når I spiser alle sammen og fylde mindre, når kun en eller to drikker kaffe. Det kan også klappes sammen og sættes væk, hvis der bare skal nydes kolde drinks.

Udnyt det hele

Du kan plante blomster i altankassen, og måske kan du hænge krydderurter på ydersiden, så du slet ikke skal bruge gulvlads på noget af det grønne. Tænk også på at udnytte væggene – måske kan der hænge lamper eller lyskæder.

Det er også en god ting at installere en hængende terrassevarmer, så kan I forlænge aftenerne udenfor, fordi I kan holde varmen. Den kan monteres på væg eller loft. Der er mange modeller og størrelser at vælge imellem.

Det er vigtigt, du sætter dig ind i reglerne, der hvor du bor. Så du fx er sikker på, om du må hænge krydderurterne udvendig på altankassen. Der er sikket også regler for, om du må grille på altanen eller ej.