Tips til at vælge den rigtige sav

Af din-nye-bolig - 13 Feb 2022

Som husejer kender du sikkert til vigtigheden af at have noget godt værktøj til rådighed. Det gælder både i forhold til vedligeholdelse af haven, men også i forhold til de forskellige gør det selv-projekter, som nu engang opstår, når man er husejer. Brugbart værktøj i høj kvalitet kan gøre projekter til en leg, mens dårligt og billigt værktøj kan have den modsatte effekt. Det er derfor vigtigt, at du investerer i noget ordentligt værktøj, hvis du vil have det bedst mulige resultat med dit næste gør det selv-projekt.

Noget værktøj er dog vigtigere end andet at investere i. En hammer behøver eksempelvis ikke koste alverden, hvis du kun slår et par søm i engang imellem. En sav er derimod en anden snak. Hvis du eksempelvis skal save gulvbrædder eller lave nogle snit i en plade, er det vigtigt, at det ser pænt og ordentligt ud.

Hvilken sav skal jeg vælge?

Dette er desværre et umuligt spørgsmål at besvare, for der findes nemlig ikke nogen perfekt sav. Det kommer i høj grad an på dine personlige præferencer. En bordrundsav har sine fordele og ulemper i forhold til en stiksav, mens en almindelig rundsav kan noget helt tredje. En stiksav er dog god til de mere typiske gør det selv-projekter, og er meget alsidig. En Dewalt stiksav kunne derfor være et godt bud til den almindelige dansker. Køb en Dewalt stiksav i dit lokale byggemarked eller på internettet.

Sådan vælger du den rigtige stiksav

Når det kommer til køb af en stiksav, bør du først og fremmest beslutte dig for, om den skal køre på batteri eller være på kabel. Den kabelløse model giver dig selvfølgelig en frihed til at bevæge dig rundt med saven. Dernæst bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Hellere køb noget ordentligt fra starten af, end at skulle udskifte om et par år.