Tips til at indrette drømmegaragen

En garage kan være meget mere, end blot et sted at parkere bilen når man ikke bruger den. Det kræver selvfølgelig lidt arbejde at nå frem til dette, medmindre garagen er bygget og indrettet med fokus på længerevarende ophold end blot parkering. Du har måske set nogle ret specielle garager i eks. hollywood film, og måske tænkt at det ikke virker særligt realistisk med en sådan garage.

Men. Det er måske slet ikke så urealistisk som mange måske går rundt og tror. Det kræver vel og mærke noget arbejde at omdanne en regulær garage til den man måske har set i Batman. Men ikke desto mindre, kan det meste lade sig gøre. Hvis blot man har lysten, og selvfølgelig sætter tiden af til projektet. Det er dog vigtigt at der er fokus på indeklimaet i garagen, før lokalet bruges til ophold i længere tid ad gangen.

Denne type ombygninger egner sig særligt godt til større garager, hvor det er muligt at omdanne noget af gulvarealet til eks. minibar, hjemmebiograf eller måske en golfsimulator.

Udvælg slidstærke materialer i god kvalitet

Selvom rummet med fordel kan anvendes til yderligere aktiviteter, skal en garage selvfølgelig stadigvæk kunne anvendes til hovedformålet. Nemlig opbevaring af redskaber og parkering af køretøjer. Det er derfor vigtigt at gulvet er solidt og holdbart.

De fleste moderne garager som man kan opleve i film, har som oftest et støbt epoxygulv. Denne type gulv er nemlig enormt praktisk at anvende i garager. Det er slidstærkt, nemt at rengøre og kan støbes i et væld af farvekombinationer og designs. Det betyder at man har mulighed for at få et meget stærkt gulv, i et design som passer til rummet og dets funktioner. Ydermere får man et unikt gulv, som der ikke findes magen til andre steder i verden.

Vær opmærksom på temperatur og luftfugtighed

Det kan være en god idé at opsætte en temperatur- og fugtmåler fra eks. Switchbot som du kan købe hos plusled.dk, der gør det muligt at følge med i luftmiljøet i garagen. Denne type enhed gør det muligt at opsætte grænseværdier for temperatur og fugtighed, som ved brud vil sende en besked til den opkoblede smartphone, med en advarsel om enten for høj eller lav temperatur eller fugtighed i garagen. Denne løsning er særlig vigtig, hvis garagen skal opbevare biler af ældre årgang.

En garage indeholder normalt én eller flere porte, som kan åbnes og lukkes når biler og andet inventar skal ind og ud af bygningen. Udover dette, kan en bil som har kørt i regnvejr indeholde en større mængde vand. Dette vand vil fordampe når bilen parkeres indenfor i tørre omgivelser. Denne fugt vil derfor sprede sig i rummet, medmindre der er taget nogle forholdsregler ift. denne problemstilling. Overvældende fugt i et rum, kan nemlig føre til fugtskader.