Tips til at gøre børneværelset til et teenageværelse

Tiden går alt for hurtigt, når man har børn, og det kan føles som om, det kun var i går, de var helt små. Er dit barn pludselig blevet en teenager, før du har nået at se dig om? Hjælp dem med at finde sit nye jeg med en værelses-makeover, der passer til denne nye fase i deres liv.

Start med vægge og gulve

Det er helt naturligt at teenageren en dag føler, at de er vokset fra deres børneværelse fyldt med legetøj og måske også forældede farver. En god start når I skal til at indrette deres værelse på ny, kan være at starte helt fra bunden med vægge og gulve. Det er nemlig rart at have et rent lærred at male på, som man siger.

Hvis de synes det er tid til nye gulve og måske gerne vil gå fra gulvtæppe til trægulv eller omvendt, så kan I evt. søge inspiration til projektet på hokagulve.dk, hvor der er eksempler på flere forskellige gulve, der kunne passe til værelset. Mange børneværelser har farvede vægge enten i yndlingsfarven eller i søde og sjove motiver. Det er ikke sikkert at en teenager nødvendigvis synes, at det er særligt fedt længere. Derfor kan det være en god idé at få malet væggene i mere neutrale farver.

Nyt personligt udtryk

Når det så kommer til møbler og dekorationer, er det tid til at give dem lov til at eksperimentere med personligt udtryk. Det kan være sengen skal skiftes ud med en sovesofa, man kan hænge ud i sammen med vennerne og stadig have plads til overnatninger også. Måske skal der være plads til en ny hobby eller til plakater af deres idoler på væggene. Lad dem selv prøve en ny indretningsstil af og kigge på møbler og pynteting, så de føler at værelset bliver deres.