Tips: Indret dit hjem med fine arvestykker

Døden en del af livet, og ofte kommer døden helt tæt på en, når ens nærmeste dør. Er en af dine nærmeste gået bort, kan tiden efter være både hård og svær. Desværre kan man ikke undgå dette. Men det kan være en stor omvæltning. Du står måske pludselig og skal vælge blandt begravelsesforretninger, gravsten og salmer og samtidig bære på stor sorg. Når tabet har bundfældet sig, kan det være tid til at samles og mindes. Måske har din kære efterladt dig et eller flere arvestykker, som du vil finde den helt rigtige plads til? Her får du inspiration til at skabe et fint rum med minder.

Et personligt touch til dit hjem

Arvestykker kan tilføje noget helt særligt og personligt til dit hjem. Find en plads, hvor billedet af din bedstemor, din bedstefars gyngestol eller din mormors hjemmemalede vase kan træde frem i lyset. På den måde kan du mindes, hver gang du får øje på det.

Er det mormors hæklede tæppe, kan det tilføje noget personlighed til en stol, der trænger til nyt liv. Du kan også lægge det på sofaen, så det kommer til sin ret.

Du kan også stille tingen mere diskret eksempelvis som del af et stilleben, hvor du mikser gammelt og nyt. Små detaljer kan være med til at sætte to tidsperioder sammen.

Overvej, om dit arvestykke er meget skrøbeligt, og derfor bør have en lukket plads i eksempelvis dit vitrineskab.

Restaurér ældre møbler

Antikke møbler har sin charme. Men er det i stykker eller trænger til en kærlig hånd, kan du prøve kræfter med at give det nyt liv. Det kan være, at stolens stof skal udskiftes til et mere moderne look, hvor du kombinerer gammelt og nyt. Du kan også gå på udkig efter stof, som passer til tidsperioden, hvor møblet er fra.