Tips: Find gode fliser til dit badeværelse

Når du skal have nye fliser til dit badeværelse, hvilke skal du så vælge? Her er det ikke kun udseende, du skal tænke på. Det vil selvfølgelig også være vigtigt, hvor nem en flisetype er at holde ren. For på et badeværelse skal der være høj hygiejne. Her spiller det fx en rolle, hvor brede fliserne er. Dette da bredere fliser betyder færre fuger, som kan være svære at få rene, og som bakterier kan trives i.

Glatte fliser til badeværelse

Er fliserne glatte, er der færre gemmesteder for mikroorganismer, end når at vi taler fliser med en mere nopret overflade. Dermed ikke sagt, at fliser, der i udgangspunktet er glatte, vil blive ved med at være det. Hvis du bruger for hårde skuremidler, får du med tiden ridset overfladerne på fliser, så at overfladen ikke er så glat mere. Det problem ser du fx, hvor porcelæn er ridset af grøn skurenylon.

Har fliserne ensartet overflade?

Hvad kan du ellers have for øje, når du skal finde fliser til badeværelse? Det kunne fx være, om en given flisetype har en ensartet eller uensartet overflade. Dette er også noget, der har betydning, når det gælder rengøring. Hvis alle fliserne i udgangspunktet har et ens gråt eller hvidt udseende, så er det lettere for dig at lægge mærke til synlige urenheder, end hvis fliserne fx har flere nuancer af grå.

Udseende og pris spiller også en rolle

Hvis du er i tvivl om, hvilke fliser du skal vælge til dit nye badeværelse, så hør en forhandler om dine muligheder. Foruden de nævnte, praktiske aspekter ved fliser til badeværelser har det selvfølgelig også en betydning, om fliserne passer til den stil, du ønsker. Og prisen slipper du heller ikke for at skulle tage stilling til. Det er trods alt et faktum, at nogle fliser til badeværelse er dyrere end andre.