Tid til en ny madras?

Der er mange ting at forholde sig til, når du skal ud og vælge en ny madras. Der er mange forskellige materialer, temperatur muligheder, design og div. skum og fjedre.

Så skal du ud og lede efter en ny madras og mangler lidt hjælp og viden, skal du læse med her.

De forskellige madrasser

Der er mange forskellige madrasser. Boxmadras, springmadras, skummadras og topmadrasser. De forskellige typer af madrasser kan bruges af alle og kommer an på hvad dit behov er.
En boxmadras bliver ofte valgt, grundet den kan fungere som en hel seng. Her skal du blot vælge ben og så har du din seng. Du kan også toppe med en lækker topmadras og sætte en sengegavl op, så den ser flot og indbydende ud.


Har du en sengebund/-ramme, kan du med fordel få fat i en skum eller springmadras. Til disse skal du have en form for understel og lameller, da du ikke har mulighed for at skrue ben fast i disse.

Hvis du vælger boxmadrassen

Har du besluttet dig for at vælge en boxmadras, er der nogle ting du kan sætte dig ind i, inden du køber.

For det første, er det en simpel seng, der er let at få til at se flot ud, hvis du kombinerer den med nogle pæne ben og en fin sengegavl.
Boxmadrasser er ofte fjedret og her er det vigtigt at kigge efter om det er pocketfjedre. Disse er bedre beskyttet og har længere levetid.
Smider du en lækker topmadras ovenpå, har du en rigtig god og komfortabel seng.

En god ting ved en boxmadras er også, at vægten ofte er noget lavere end f.eks. en kontinentalseng, da den ikke består af så mange forskellige løsdele. Dette gør den også en del nemmere at flytte rundt på.


Rigtig god sengejagt.