Tætningslister vil kunne kurere den skyhøje varmeregning

Af din-nye-bolig - 30 Jun 2021

Synes du, at din husstands varmeregning er mistænkeligt høj, især nu det er sommer, og den burde være faldet betydeligt? Da kan der være problemer med tætheden af vinduer og døre, eller det kan være så harmløst, som at dine børn har glemt at skrue ned for deres radiatorer – måske endda med åbne vinduer.

Hjælper både varmeregningen, indeklimaet og det globale klima

Hvis det er utæthed i vinduer eller døre, der er problemet, skal der gøres noget – ikke kun for indeklimaets skyld, men også for din varmeregnings fortjeneste. Det er ikke nødvendigvis en komplet udskiftning af døre og vinduer, der lukker luft ind. Det kan i mange tilfælde løses med et par tætningslister de fornødne steder. Med tætningslister sat i, vil du formentlig ved næste varmeregning kunne se tydeligt, at der ikke bruges nær den samme mængde energi på opvarmning af huset som uden tætningslisterne. Det er desuden ikke udelukkende den kolde vind og luft, som tætningslister kan holde ude. Det er også meget støj og endda støv og pollen. Lider du som så mange andre af den berømte pollenallergi eller støvallergi, vil det altså kunne hjælpe dig og dit indeklima med at enes bedre. Det kan dermed være en kæmpe fordel at anskaffe sig tætningslister – egentlig også for klimaet.

Blandede formål

Der findes et hav af forskellige former for tætningslister. Blot nogle af dem er: gelænderlister, klemprofiler, T-profiler, lugepakninger og glasbånd. T-profiler er med høj sandsynlighed en type, du vil stifte bekendtskab med, hvis du beslutter at få tætningslister. Der benyttes nemlig til at fortætte døre og vinduer, som jo netop er det, denne artikel omhandler. Tætningslisterne produceres ikke kun i forskellige varianter, men også i forskellige slags plast. Noget er lavet af fast gummi, andet af PVC og noget helt tredje af EDPM-gummi. Det kommer an på deres henseende funktion.