Spørg om hjælp til at få den rette belysning i hjemmet

God belysning i en ejendom er essentielt, uanset om ejendommen bruges til erhverv eller som privat bolig. Hvad angår belysning til erhverv, fx en butik, er der lidt flere overvejelser at gøre sig, end når du bare vil lyse dit eget hjem op. Fx er brugen af spotbelysning til at fremhæve varer, prøverum eller skilte noget, du ikke som sådan behøver tænke på derhjemme, andet end hvis du fx er kunstsamler.

Hvorfor skal du søge belysningsrådgivning?

Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette belysning til hjem eller erhverv, så er der rådgivning at hente – nemlig såkaldt belysningsrådgivning. Bl.a. giver det mening at søge denne rådgivning, hvis du ønsker en konsistent grundbelysning, altså en belysning hvor lys af samme farve og styrke bliver spredt over et helt rum. Så får du nemlig bugt med de mørke hjørner, der opfattes som skønhedsfejl.

Kan du planlægge belysning alene?

Nu når du selvfølgelig langt, hvad gælder planlægning af god grund- og hyggebelysning, ved bare at tage udgangspunkt i, hvad du selv synes om. For mennesker er ikke så forskellige, når det kommer til, hvad der æstetisk er flot, eller hvordan forskelligt lys påvirker dem instinktivt eller fysisk. Men du kan let overse ting, når du giver dig til at projektere belysning i samarbejde med elektrikeren alene.

Skaf belysning, der får det bedste frem i farver

Som noget andet er det også værd at skele til, hvor godt en lyskilde formår at få det bedste frem i farverne på det, der belyses. Her bliver belysning nemlig et spørgsmål om fx at gøre et produkt så indbydende som muligt. Lyseksperter ved, hvordan du griber belysning an, så du lokker flere kunder over til et bestemt produkt. Eller lokker gæster i hjemmet over til et bestemt møbel eller kunstværk.