Spar penge i din bolig med det rigtige elselskab

Dette indhold er sponsoreret.

Når du skal spare penge i din private bolig, er der en del penge at hente ved at genoverveje, hvilket elselskab du skal være kunde hos. Du kan med fordel kigge din elregning efter, og se, om du får det, du betaler for. Er din elregning rent volapyk, som hverken du eller dit selskabs kundeservice kan redegøre for, er det en god indikator for, at du bør skifte til et andet elselskab.

Denne artikel undersøger, hvilke tiltag du kan tage for at spare penge i din bolig, når elregningen bliver for høj.

Vælg et elselskab, der giver simple løsninger

Når du skal vælge elselskab, skal du vælge en leverandør, du er tilfreds med, som har fair priser, og hvor du ikke løber ind i dyre oprettelsesgebyrer, skjulte tillæg eller abonnementer, som ikke er til at komme ud af. Din elregning bør være simpel og nem at overskue – og kundeservicen skal kunne hjælpe dig med de spørgsmål, som du eventuelt måtte have.

Der er stor konkurrence om kunderne på det frie elmarked i Danmark, og derfor kan du udnytte din attraktive position, når du skal vælge elselskab. Du kan med fordel holde dig opdateret på elpriserne ved at kigge på prissammenligninger, hvor du bl.a. kan gøre brug af Energitilsynets årlige sammenligningsrapport.

Det handler om pris

Udover at slukke på stikkontakterne i hjemmet, er det også en god ide at have en elleverandør, som giver en billig, samlet elpris pr. kWh og ingen ekstra udgifter oveni. Der vil altid være nogle bestemte, fastsatte udgifter, som skatter, afgifter og transport, der er fastsat af staten. Dem kan der ikke laves om på. Men du kan vælge en elleverandør, der giver en god pris på rå strøm.

Det kan betale sig for dig, da prislejet på din strøm forbliver lav. Du kan med fordel gå udenom de store giganter på markedet, da der er et frit elmarked i Danmark, hvilket betyder, at du som kunde kan vælge lige præcis dét selskab, der giver mening for dig økonomisk.

Vælg variable elpriser

Du kan med fordel sørge for at få et elselskab, der tilbyder variable elpriser frem for en fast pris på el. Det giver nemlig en stor forskel på dine eludgifter på sigt. En af fordelene ved variable elpriser er, at svingningerne på den variable pris har været minimale de seneste år. Det er derfor den billigste løsning for dig som kunde på sigt.

Derudover er du med variable elpriser ikke fastlåst af en dyr aftale med fast pris. EA Energianalyse har tilbage i 2011 bevist, at variable elpriser er det billigste for kunderne. Du kan selv læse mere om analysen på internettet, hvis du er nysgerrig på variable elpriser.

Spar penge med grøn strøm

Der er penge at hente ved at lave en omstilling til grøn energi, fx strøm fra danske vindmøller. Der er en stadigt voksende efterspørgsel på miljøvenlig elektricitet, og det har medført konkurrence mellem elselskaberne om at tilbyde billige elpriser. Førhen kunne det kun betale sig at skifte til grøn elektricitet på sigt, men i dag betaler det sig allerede, fra når du skifter. Det gavner din økonomi i hjemmet og også miljøet.