Spar på strømmen

Kunne du godt tænke dig, at der bliver lidt mere luft i budgettet derhjemme? Der er flere forskellige ting, man kan tage fat i. Nogle ligger lidt mere til højrebenet end andre, så her forsøger vi at give dig i hvert fald en idé til, hvor der er et sted at spare. Nemlig på strømmen. Strøm er temmelig vitalt og noget, vi ikke kan undvære, men det er også noget, der er steget enormt i pris over det seneste stykke tid på grund af forskellige ting rundt omkring i verden. Men hvornår er strøm billig?

Du har måske hørt det før, men generelt gælder det, at det er billigst at bruge strøm om natten. Du kan altså være heldig at spare en smule penge ved at indstille vaskemaskinen eller tørretumbleren til at køre i løbet af natten. Det handler om, at strømpriser er bygget op omkring udbud og efterspørgsel.

Efterspørgslen er af gode grunde lavest om natten, så her kan du forvente lidt lavere priser på elektricitet. Alternativt er det også billigere midt på dagen, hvor de fleste typisk er på arbejde, så hvis det ikke fungerer for dig at have apparaterne kørende om natten, kan du overveje, om du skal gøre det ved middagstid i stedet.

Få ladet elbilen op billigt

Hvis du har en elbil, ved du med garanti også, at der bruges en del elektricitet på at få den ladet op. Derfor kan det godt betale sig at vælge en økonomisk ladestander, der vil arbejde på at få ladet bilen op så billigt som muligt. Så kan du køre rundt på landevejene uden at være alt for nervøs for, at en opladning skal vælte budgettet. Det er ærgerligt at have investeret i noget, der er mere miljøvenligt, hvis man ikke kan få det fulde ud af det.

Derfor er der da også ladestandere, der er tilknyttet en app. Når du sætter bilen til opladeren, vil den ikke automatisk starte opladningen med det samme, men i stedet vente med at starte, til strømniveauet er lavest. Den analyserer strømforbrug og efterspørgsel og sørger for at starte opladningen, når strømmen er billigst.

Selvom det kan virke som relativt små ting at kigge på, kan det godt betale sig i det lange løb. Det er ikke meget anderledes, end da du holdt øje med få øres forskel på priserne på tankstationerne, uanset om det var benzin eller diesel.