Sommerklar i haven

Af din-nye-bolig - 17 May 2022

Rigtig mange danskere nyder at bruge rigtig mange lange timer i de danske haver, når de lune og varme sommermånederne endelig melder deres ankomst. Faktisk er det sådan, at næsten lige så mange også allerede begynder at gå i haven og gøre den sommerklar, når foråret begynder at gøre dagene en smule lunere, og når nattefrosten endelig bliver en del af fortiden.

Der er mange måder, hvorpå man kan gøre haven helt sommerklar, og en af de mange ting, som i de seneste par år er blevet mere populære, er plantekasser.

Få planterne op i nye højder

Plantekasser kommer i mange forskellige variationer og med lige så mange forskellige udtryk. Det er selvfølgelig positivt, da det betyder, at man kan have nemt ved at finde en, som passer perfekt ind i haven.

Men uanset hvilken plantekasse som man udvælger til sommerens blomster, har de alle det til fælles, at de er med til at give en have et helt anderledes og løftet udtryk. Rent fysisk kommer planterne i kasserne nemlig op over den ellers lavtliggende jord. Det betyder, at der – ret simpelt – bliver skabt dimensioner i en have, som ellers godt kan have et meget fladt udtryk.

Godt for både ældre og yngre sjæle

En hel klar fordel ved at inddrage plantekasser i en have er, at de passer ind de fleste steder. Om det så er hos børnefamilien, hvor der er plantet forskellige bær i kasserne, eller om det er hos seniorborgeren, som gerne bare vil have lidt mere styr på de forskellige bede.

Både de unge og de ældre sjæle kan altså virkelig nyde plantekasserne – også uanset om de er fyldt op med forskellige bær eller smukke blomster. Plantekasser passer ind i enhver have, og det er helt sikkert det værd at undersøge, om man skal investere i nogle til ens egen have, således den også kan blive helt sommerklar.