Solcellelamper – fantastisk udendørs belysning

Af Kevin - 11 Oct 2021

Solcellelamper er fantastiske i haven. De er både dekorative og praktiske, idet de skaber atmosfære samtidig med, at de lyser haven op om aftenen og om natten. Solcellelamper skaber en hyggelig stemning med deres rolige og behagelige lys. Man skal dog være opmærksom på, at denne type lamper primært oplades af sollys. Hvor kraftigt, de lyser, afhænger således af blandt andet årstiden og af hvor meget sollys, de udsættes for. Det er af den grund vigtigt at de placeres på steder, hvor solen kan skinne frit på dem i løbet af dagen. Særligt i forårs- og sommermånederne har solcellerne bedst mulige betingelser for at optage energi. Om vinteren kan det altså give mening at tage sine solcellelamper ind fra haven. Frosten kan ødelægge lampernes batterier, og derfor kan de gå helt i stykker, hvis ikke man tager dem ind i vintermånederne. Solen står også i disse måneder lavt på himlen, hvorfor solcellelamper ikke får den rette mængde sollys til at fungere optimalt.

Miljøvenlige solcellelamper

Solcellelamper er miljøvenlige alternativer til andre slags udendørs belysning. Så snart de sættes op, begynder solcellerne at optage lys fra solen. På alle solcellelamperne sidder der en lille sensor, som registrerer, hvornår mørket falder på. Derfor lyser solcellerne op helt af sig selv, lige så snart solen går ned. Solcellelamper er altså mere miljøvenlige end mange andre slags belysning, fordi de bruger energi fra solen, og fordi de kun lyser, når det er nødvendigt. De er desuden billige i brug og af den grund økonomisk attraktive.

Dette kan du bruge dine solcellelamper til

Solcellelamper kan bruges til mange formål, og der er mange steder, hvor det er oplagt at placere dem. De kan for eksempel sættes op langs indkørslen, ved stierne i haven eller på terrassen. De er væsentligt billigere at installere, end det ville være at få sat traditionelle udendørslamper op. En belyst indkørsel er smuk og giver en god stemning, når man kommer hjem om aftenen. Det er meget praktisk og oplagt, at ens indkørsel er belyst, når der er mørkt udenfor. Solcellelamper kan fås i sæt, og det kunne eksempelvis være oplagt at vælge en pakke med flere lamper, når man leder efter belysning til indkørslen. Solcellelamperne fungerer også helt fantastisk på terrassen og i gårdhaven. Solcellelamper er super smukke samtidig med, at de er praktiske. De kan således se skønne ud på terrassen og samtidig lyse, når det er nødvendigt.