Smarte elinstallationer info og viden

I Denne artikel skriver vi om smarte elinstallationer, vi giver dig lidt brugbar info og viden som kan være brugbart, hvis du f.eks. overvejer at investere i smarte elinstallationer år 2022.

I køkkenet, huset hjerte er der flere ting, der kan gøres smartere, som f.eks. køleskabet. Det findes nemlig køleskab der er forbundet til internettet og havde et display, hvor de står for alt fra indkøb af mad til booking af events. Det var også muligt at se, om bedst før-datoen var udløbet på mad og drikkevarer. Da det smarte køleskab først blev præsenteret, var interessen ikke særlig stor, måske på grund af den høje pris den gang.

Men I dag er der masser af smarte køleskabe på markedet og til fornuftige priser. I dag kan du tilslutte køleskabet til wi-fi og derefter kommunikere med det via mobilen. Du kan så via en app få besked om, hvornår det er tid til at købe mere mælk. Andre funktioner er, at du nemt kan styre temperaturen på køleskabet direkte via mobiltelefonen.

Hvem monterer smarte elinstallationer?

Hvis du overvejer at investerer i smarte elinstallationer, så er det en elektriker med speciale i KNX, eller ”smart-home” som du har brug for. Det er som regel billigere at leje en lokal elektriker som besidder disse viden samlingen med en som bor langt væk. Så hvis du bor i Lyngby, så kan du i hvert fald bruge Elektriker Lyngby (https://www.elektriker-lyngby.dk/), til montering af smarte elinstallationer.

Smarte elinstallationer kan betyde mere sikkerhed og bekvemmelighed

Ud over smarte elinstallationer såsom intelligente køleskabe, handler smarte hjem ofte mere om sikkerhed og bekvemmelighed. For eksempel at kunne tænde og slukke lyset derhjemme via mobiltelefon. Det er også muligt at tilslutte bevægelsesdetektorer i haven til indendørsbelysningen. Skulle nogen tyv færdes på din grund om natten, tændes udvalgte lamper inde i huset, hvilket giver indtryk af, at der er nogen hjemme som tændte for lyset. Det er også muligt at koble låsen på døren til en sensor. Når du kommer hjem og drejer sig låsen, efter at du tastet ind ”jeg er hjemme” på din mobil.

Der er også andre sikkerhedsfunktioner i smarte hjem, som for eksempel kobles til hoveddøren. Når du forlader hjemmet og låser døren, er al strømforsyning slukket (bortset fra køleskabet og fryseren og andre apparater, du vil starte). På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om at glemme at slukke for kaffemaskinen eller andre apparater så som komfuret.

Forskellige måder at styre smarte elinstallationer på

Hvordan alle de forskellige funktioner i et smart hjem skal styres, afhænger af, hvilket system du har. Der er flere virksomheder, der udvikler systemer til smarte hjem, og mange af de større virksomheder baserer deres produkter på kommunikationsprotokoller. KNX og Wiser er nogle populære valg. Københavns Elektriker er en elektriker som tilbyder montering af lige præcis KNX og Wiser i hele København. Kontakt dem for mere info.