Skal du have en stige eller et rullestillads?

Står du og vil udføre noget malerarbejde eller mindre reparationsopgaver i hjemmet enten udendørs eller indendørs? Da vil du sandsynligvis have brug for et par redskaber eller to ved din side. Spørgsmålet er bare hvilke. Hvis ikke du selv har styr på, hvilke redskaber, der vil være nødvendige, kan du informeres her.

Rullestillads – regler og andet

Et rullestillads er det første og et af de vigtigste redskaber til din hjælp. Lej et rullestillads på Fyn, hvis du bor på øen. Et rullestillads Fyn vil give dig mulighed for at når op i højderne på sikker vis. Du skal dog lige have styr på lovgivningen først. Hvis et stillads har en højde på over tre meter, er det ikke tilladt for en privatperson uden en endags-stilladsuddannelse at opstille, ned eller ændre på det. Det kræver som sagt en endags-stilladsuddannelse at være privilegeret til at udføre den opgave. Men i de fleste tilfælde, når man som privatperson lejer et rullestillads, er der heller ikke behov for et rullestillads højere end tre meter. Desuden vil firmaet, hvorfra du lejer dit rullestillads i langt de fleste tilfælde informere dig om, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er – lej du derfor ubekymret et rullestillads Fyn.

Stiger i mange afskygninger

Det er slet ikke sikkert, at du overhovedet står med en så omfangsrig opgave, at du har brug for et rullestillads. Da kan en stige i stedet være løsningen. En stige er det mere almindeligt, at man køber og beholder til fremtidigt brug. Der findes både metalstiger, træstiger og trappestiger i begge materialer. Metalstiger vil holde længst. Om du bare vil have en normal stige, en trappestige eller begge dele, er dit valg. En trappestige vil typisk være lavere, men mere stabil at stå på. Hvis du skal op på et tag, er en normal stige derfor mere behjælpelig.