Skal din bolig have solceller?

Af din-nye-bolig - 15 Sep 2022

I en tid hvor elpriserne stiger og klimaet er på dagsordenen, som aldrig før, så er er en række ting, du kan gøre for at få elektricitet og varme i din bolig, på en klimavenlig måde. Du kan blandet andet få installeret solceller på taget. De skaber vedvarende energi, som kan benyttes til at skabe varme og elektricitet i din bolig. Spar penge med solceller, og gør samtidig klimaet en tjeneste. Har du lyst til at høre mere? Så kommer der her lidt om hvilke fordele de har, og hvordan du kan spare penge.

Derfor kan du spare penge

Selvom det ikke ligefrem er billigt at få et solcelleanlæg installeret på taget, kan det dog spare dig for en masse penge, på længere sigt. Solceller er det ideelt for dig, der gerne vil spare penge, men også tænker på miljøet. Solceller leverer strøm ved hjælp af energien, fra solens stråler. Solenergien er gratis og i dag har man ifølge lovgivningen, lov til at anvende strømmen, direkte i sit hus. Derfor tjener man relativt hurtigt pengene hjem igen, som man har brugt på solcelleanlægget, hvilket også er en god grund, til at investere i et solcelleanlæg.

Tjek af tag inden installation

Det kan være en god ide at få tjekket sit tag, inden man får installeret et solcelleanlæg. Selve tagets tilstand er ret vigtig, eftersom det skal kunne holde til solcelleanlægget, i op til 30 år. Hvis man har understrøget tag, er der nogle ting, man lige skal være opmærksom på. Det kan blandet andet give ekstra omkostninger, fordi teglstenene kan flække ved gennemboring. Hvis du har stråtag, er det ikke muligt at få et solcelleanlæg. Solceller har mange fordele både for økonomien, men også klimaet. Så hvis du ønsker at din bolig skal have solceller, så start med at kontakte et firma, der forhandler solcelleanlæg.

Hvis du ikke har mulighed for at få installeret solceller, så kan installation af varmepumpe være et godt alternativ! Det er billigere end mange andre former for energi, og kan også være bedre for miljøet alt efter, hvad du skifter fra.