Skab struktur i dit barns travle hverdag

Af Peter - 15 Feb 2021

Ønsker du at lære dit barn om, hvordan man strukturerer en travl hverdag med pligter og aktiviteter? Så er en belønningstavle til børn, måske den bedste løsning for jer.

En belønningstavle til børn fungerer ligesom et whiteboard, hvortil der medfører magneter med børnevenlige illustrationer af dagens aktiviteter, som tydeliggør rutinerne som barnet forventes at deltage i morgen, middag og aften. På denne måde får barnet et tydeligt og visuelt overblik i hverdagen, samt faste og trygge rammer, hvilket langt de fleste børn foretrækker. En belønningstavle til børn bliver derfor et værktøj til at give overblik i hverdagen for barnet. Denne tavle gør det nemmere for forældre at introducere sunde vaner, samt sætte et system sammen i hverdagen på en pædagogisk og forståelig facon.

Hvis dette lyder som noget for jeres familie, så finder du her jeres næste belønningstavle til børn.

Fasthold barnets motivation med en belønningstavle til børn

På en belønningstavle til børn er der plads til, at dig eller dit barn kan udfylde stjerner eller andre positive symboler, når én eller flere aftalte handlinger er udført. symbolerne kan tegnes direkte på tavlen med en whiteboard tusch, og naturligvis nemt fjernes igen.

Når dit barn har fået et vist antal symboler, er det tid til en belønning. Det kunne f.eks. være at få lov til at bestemme aftensmad eller noget andet som virker motiverende for dit barn. Når dit barn har opnået en belønning, illustreres det på belønningstavlen til børn med en rød magnet. Et givent antal røde magneter udløser en endnu større belønning. Dette kan f.eks. være, at barnet må bestemme, hvilken dessert der skal serveres lørdag aften.

Det vigtigste er, at barnet gennem medbestemmelse bliver motiveret til at ville løse de opgaver, der er i hverdagen. På den måde bliver der færre konflikter, og du får et mere motiveret og selvstændigt barn.

Som tillæg til din belønningstavle til børn tilbydes en timer. Dette er et ur, der gør det tydeligt for dit barn, hvor lang tid, der er sat af til de forskellige aktiviteter. Dette er også med til at give en bedre forståelse for tid

Der er altså kun fordele ved at anskaffe en belønningstavle til børn, og både dig og dit barn vil med garanti blive mere end tilfreds for dette værktøj.