Sådan sikrer du et bedre indeklima i din bolig

Af din-nye-bolig - 30 Oct 2021

Sommeren er desværre et overstået kapitel her i det danske land, og det har fået os til at trække indendørs. Vi tilbringer flere timer indenfor, og derfor er det ekstra vigtigt med et godt indeklima i den næste periode. Et godt indeklima kan nemlig medvirke til, at vinteren bliver lige en anelse lettere at komme igennem.

Et dårligt indeklima kan derimod give en række sundhedsproblemer. Det kan eksempelvis medføre øget træthed, øget risiko for stress samt hovedpine. Derfor er et sundt indeklima altså vigtigt for dig og din families sundhed.

Minimer de stressende faktorer i hjemmet

Hvis der er noget, der kan give hovedpine, så er det støj og tung luft. Støj er et problem, da det ødelægger din koncentration, din evne til at fokusere samt din opmærksomhed. Støj kan komme fra mange forskellige kilder, men oftest vender du blot det andet øre til. Dette kan dog gå udover din sundhed i længden. Det kan derfor være en god idé at få foretaget en støjmåling for at se, om der er støjkilder, som du ubevidst har lært at ignorere. Derudover er det også afgørende for din sundhed, at du stadigvæk lufter ud regelmæssigt. Det behøver ikke at være mere end 5 minutter per dag. Det kan føles ubehageligt, da det er så koldt udenfor. Men åbn vinduerne, hop ned under dynen og skru hurtigt op for varmen igen, når vinduerne igen er lukket. Så er du i hvert fald sikret et bedre indeklima.

Gør det hyggeligt og trygt at være indenfor

Sidst men ikke mindst så gør gerne ekstra meget ud af den hjemlige hygge her i vinterperioden. Om det er levende lys, nye malerier på væggene eller noget helt tredje, er egentlig ikke så vigtigt. Men dit hjem skal være et trygt og rart sted – derfor bør du ikke gå på kompromis med hyggen.