Sådan får du farver ind i din indretning

Indretningen i de danske hjem er karakteriseret ved minimalisme, og det er derfor meget normalt, at indretningen udelukkende består af sort, hvid og grå. Det er nemlig en stil, som vi danskere føler os trygge ved. Der er dog hele tiden flere og flere, der får øjnene op for farverne og hvad de kan gøre for os. Farver kan nemlig hjælpe os med at blive gladere, hjælpe os med at slappe af og meget mere – og der er derfor rigeligt med fordele ved at indrette hjemmet med flere farver, især hvis man slet ikke har nogle farver overhovedet i sit hjem. I denne artikel kommer vi med vores bedste bud på, hvordan du kan pifte din minimalistiske og farveløse indretning op med farver.

Brug naturen og smukke blomster

En enkel måde at inddrage mere farve i indretningen er ved at indrette med skønne planter og endda buketter af smukke blomster. Her kan du helt selv vælge, hvilke farver, der skal være i fokus – og farverne i planterne kan virkelig pifte et rum op. Det er også en god løsning, hvis du endnu ikke er sikker på, at du gerne vil have mere farve i din indretning – og her kan du virkelig se, hvad det gør for din indretning og dit humør at inddrage flere farver i din indretning.

Vælg et statement piece

Hvis du gerne vil teste af, om du er til farver i din indretning, anbefaler vi, at du starter med at inddrage et enkelt farverigt statement piece. Det kan være alt fra et farverigt møbel til en farverig plakat (eller endda væg). Jo større, jo bedre – og jo mere centralt for rummet, jo bedre. Det er uden tvivl den bedste måde at finde ud af, om du er til den farverige indretning – og hvis du ikke skulle være det, er det altid nemt at gå tilbage til det gamle. På den måde kan du også prøve flere forskellige farver af, indtil du finder ud af, hvilken farve, der passer dig bedst.

Vælg farverige accessoires

En hurtig og nem måde at inddrage farver i indretningen – og en nem måde hele tiden at skifte farver ud, hvis man nu skulle blive træt af det – er ved at finde farverige accessoires. Det kan være alt fra vaser og fyrfadsstager til pyntepuder, tæpper og plakater. Her bør du finde to eller tre farver, som komplimenterer hinanden godt og holde dig til disse, når du køber nye accessoires. Det kan f.eks. være røde og blå farver samme eller måske grøn og lyserød. Du kan så altid skifte accessoires ud, når du bliver træt af nogle farver – eller der simpelthen er kommet en ny trend-farve, som du bare må indrette dit hjem med.

Mal én eller flere væg

Hvis du er modig med at inddrage farver i din indretning, så bør du male én eller flere vægge i din bolig. Det ændrer nemlig et rum fuldstændigt, når der kommer lidt farve på væggen – selvom du ikke ændrer andet i rummet. Farverne på væggen får nemlig møbler, billeder og andre indretningsartikler til at træde frem på en helt ny måde. Hvis du vælger en mørkere farve, kan du skabe en intim hulestemning, og hvis du vælger en lysere farve, kan du skabe et mere harmonisk udtryk. Vi anbefaler, at du allierer dig med en professionel, hvis du skal i gang med at male vægge i boligen. Det skaber simpelthen det bedste resultat. Vi anbefaler dette malerfirma: http://vimaler.dk/.