Sådan vælger du en emhætte, der passer ind i dit køkken

Det er svært at undvære en emhætte i et køkken, hvis man ønsker et godt indeklima i hjemmet. Ikke alle tænker dog over, at en emhætte ikke kun har en rent praktisk funktion i et køkken. En emhætte tager også visuel plads i køkkenet, og derfor, når du vælger en ny emhætte, er det også vigtigt at tænke over, om dens design passer ind. En meget synlig emhætte, der slet ikke passer ind i rummet, kan hurtigt komme til at se både malplaceret og klodset ud. Hvordan du vælger en emhætte, der passer ind i lige præcis dit køkken, får du gode råd til her.

Diskret eller synlig emhætte

Overvej først og fremmest, om du ønsker en diskret emhætte, som man ikke bemærker, eller om din emhætte skal være et dekorativt element, der giver køkkenet karakter. Går du eksempelvis efter en frithængende emhætte, fordi du har en køkkenø, som du ønsker en emhætte over, har du mange muligheder for at få et spændende design. Den firkantede frithængende emhætte er et godt bud, for den giver med sit helt unikke og interessante udseende dit køkken et moderne og elegant touch. Når du vælger, om din emhætte skal være diskret eller dekorativ, så tag størrelsen på dit køkken med i overvejelserne. En diskret og integreret emhætte kan være en god løsning, hvis du ikke har et særlig stort køkken, for så tager den ikke meget plads, hverken visuelt eller pladsmæssigt. Har du et køkken, der er lidt større, kan du derimod lege langt mere med designet.

Emhættens stil

Falder valget på at have en synlig emhætte, er der mange, der vælger at have en emhætte, der passer ind i køkkenets øvrige stil og farver. Emhætter findes i mange forskellige stilarter og farver, så det er relativt simpelt at finde en, der passer godt ind. Du kan derimod også vælge at købe en emhætte, der skiller sig helt ud og som fungerer som et smukt blikfang i køkkenet. For eksempel kan man købe en cylinderformet emhætte, der er guld- eller kobberfarvet eller en wirehængt emhætte, der ligner en lampe. Er du i tvivl om designet, kan det være en god idé at søge professionel vejledning, når du træffer dit valg. Du kan også opleve, at der er installationsmæssige begrænsninger på, hvilke emhætter du overhovedet kan vælge i mellem, og i sådan et tilfælde er det især en god idé at have professionel sparring.