Sådan skaber du den perfekte stue

At skabe den ideelle stue kræver en kombination af både funktion og æstetik. Det er vigtigt at tænke over hvad stuen skal bruges til, og hvem der vil bruge den. Det kan dog være svært at skabe den ideelle stue. Her kan du læse mere om, hvordan du kommer i mål med stueprojektet. 

Hvad er formålet? 

Det første du skal gøre, inden du går i gang med at skabe den perfekte stue er at tænke over hvordan stuen skal bruges og hvem der vil bruge den. Dette kan nemlig hjælpe dig med at beslutte hvilke møbler og funktioner, der er nødvendige for at opfylde dine behov og ønsker. Husk dertil at tage mål af rummet og planlæg hvordan møblerne skal placeres for at optimere pladsen. Tegn f.eks. et skitsekort over rummet og eksperimentere med forskellige møbleringer. 

Møbler og belysning 

Stuen er selvfølgelig også vigtigt i forhold til møblerne og belysningen. Tilføj f.eks. forskellige typer belysning, såsom væglamper og bordlamper for at skabe et varieret lys. Vælg også gerne møbler, der passer til størrelsen af rummet og til dine behov. Du kan med fordel undersøge noergaard kechayas, som hylder skandinaviske traditioner for håndværk med nutidens moderne former. 

Personlighed er vigtigt 

Tilføj også personlighed til rummet ved at tilføje kunst, pyntegenstande og tekstiler, der afspejler din personlighed. Du kan dertil også vælge en farvepalet, der afspejler din personlighed og skaber en afslappet atmosfære. Her kan du male en enkelt væg i en anden farve end blot hvid. Hvis du ønsker et roligt rum, kan du vælge beroligende farver som eks. blå og grøn, mens varmere farver som orange og rød kan skabe en energisk atmosfære. 

Husk på at den perfekte stue er forskellig fra person til person, så det er vigtigt at skræddersy det til dine egne præferencer og behov.