Sådan indretter du bedst din lille stue

Det er ikke alle mennesker, som har et hus med meget plads. Det kan være svært at indrette et hjem – særligt hvis du har et meget lille hjem med små rum. Det handler om, at få plads til de ting du gerne vil have i rummene og sørge for, at rummene ikke virker endnu mindre, end de er i forvejen. I denne artikel får du nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt indretter din lille stue, så den er et rart sted at være. 

Der findes et stort udvalg af tv-ophæng

Det første du kan gøre, når du skal indrette en lille stue er at overveje hvilke møbler, der er nødvendige og hvilke, der ikke er. Et af de møbler, der ofte godt kan undværes, er tv-bordet. Dit tv kan nemt hænges op på væggen i stedet. Der findes et stort udvalg af tv-ophæng, så det burde ikke være et problem at finde ét, som passer til dit tv. Ved at hænge tv’et op på væggen frigør du samtidig noget gulvplads, som kan være med til, at skabe mere luft i rummet og undgå at rummet føles proppet. 

Undgå for meget nips 

En anden måde, hvorpå du kan få rummet til at føles større på, er at undgå for meget nips. Selvom det kan være hyggeligt at tilføje en masse fine ting og sager til dit hjem, kan det også virke forstyrrende og rodet – særligt i et lille rum. Vaser, billeder, små figurer, lysestager og lignende nips er med til at skabe meget hygge i stuen, så du kan naturligvis stadig gøre det til en del af din indretning. Men et godt råd er, at du vælger dine yndlingsting og lader dem pynte i din stue. På den måde skaber du stadig hygge, men uden at du gør følelsen i rummet mindre. 

Vælg lyse farver 

Det sidste råd handler om farver. Det er nemlig ikke lige meget, hvilke farver du vælger, hvis du gerne vil få mest muligt ud af din lille stue. Hvis du vælger at male en eller flere vægge, er det vigtigt, at du overvejer grundigt hvilken farve du vælger. Selvom mørke farver kan være flotte og være med til at skabe en rolig atmosfære, kan de også let få et rum til at virke mindre. Det anbefales derfor, at du vælger lyse farver til væggene. Ligeledes bør du vælge lyse eller friske farver, når du vælger sofa, da det er et møbel der fylder meget i rummet. Hvis du gerne vil have nogle mørke farver i rummet, kan du med fordel vælge mørke puder eller fin nips i mørkere farver.