Sådan foregår en døroplukning

En gang imellem kan man komme ud for, at man ikke komme ind ad sin egen dør. Nøglen er blevet væk, eller knækket i forsøget på at låse op. Døroplukning af en låsesmed afhænger af, om det er en bil eller et hus, som man ikke kan komme ind i. Det afhænger også af, om låsen er elektronisk eller mekanisk. En låsesmed skal være forberedt på disse variabler, når man skal have foretaget en døroplukning. Årsagen til manglende adgang kan være ligegyldig, men for at smeden kan yde den bedste service, så skal låsesmeden have så mange informationer som overhovedet muligt.

Låsesmed lige til hoveddøren

Det kan ske, at man kommer til at smække sig selv ude. Heldigvis kan en låsesmed afhjælpe dette. Man kontakter bare den lokale låsesmed, og så vil de sende en mand ud. Han vil så låse én ind igen. Dog skal man kunne bevise overfor smeden, at det er én selv, som bor i huset. Han åbner den lukkede dør uden at skade hverken døren eller ens låsesystem. Man behøver derfor ikke, at bekymre sig over potentielle skader, som bagefter skal ordnes.

Døroplukning af bildøren

Låsesmede oplever ofte, at folk kommer til at smække deres bildør i med nøglen liggende inde i bilen. Hvis man af en eller anden grund er kommet til at låse sig selv ude af bilen, så bør man kontakte en låsesmed. Har man en ekstra nøgle til bilen, så vil det være en fordel, at hente den, hvis det er muligt. Låsesmeden vil ankomme efter kort tid til bilens holdested. En autoriseret låsesmed vil medbringe et særligt værktøj, som kan låse bilen op, uden at selve bilen eller dens låsesystem vil blive beskadiget. På den måde kan man køre væk, uden at bilen får en eneste skramme. Kravet for at låsesmeden kan låse ens bil op er, at man skal kunne se, at nøglen ligger inde i bilen.

Et elektronisk låsesystem

Et mekanisk låsesystem er et af de billigste låsesystemer, hvilket også afspejles i sikkerheden. Hvis man mister ens mekaniske nøgle, så kan det blive nødvendigt, at få udskiftet hele låsesystemet. Ved det elektriske system kan man deaktivere den forsvundne nøgle, og på den måde bevare ens låsesystem. Det elektroniske låsesystem kan være godt at bruge til større erhverv, hvor man har mange medarbejdere. Et større antal medarbejdere vil ofte resultere i, at der med tiden også er flere tilfælde af tabte nøgler. Til mindre erhverv og til hjemmet vil et mekanisk nøglesystem oftest være tilstrækkeligt. Man skal dog vælge det låsesystem, som man synes passer bedst.