Sådan får du glæde af den lille have

Af din-nye-bolig - 17 Dec 2021

Det er skønt at have en have. Men når det er sagt, så vil det fleste mennesker nok foretrække at have en have med plads. Desværre kan ikke alle være så heldige. Der er ikke plads til en stor have på alle matrikler. Det behøver heldigvis ikke at betyde, at du ikke sagtens kan nyde den lille have alligevel. I denne artikel får du nogle tips til, hvordan du bedst udnytter den plads, du har. Så kan du nemlig få lige den have, som du ønsker dig.

Lav plads til at sidde

Hvis du vil nyde din have, er det godt med et sted, du kan sidde. Ikke alle har en terrasse, og det er heller ikke alle, der har plads til at få én. Du kan dog sagtens skabe en god hyggekrog i din have alligevel.

Stil et pænt havebord og nogle stole der passer til. Mere skal der nemlig ikke til for at du kan nyde en kop kaffe eller godt selskab i din have.

Brug haven til det, du vil

Du vil af gode grunde ikke kunne få plads til alle de samme ting i en lille have som i en større en af slagsen. Derfor skal du altså finde ud af, hvad der er vigtigst for dig at få plads til. På den måde kan du nemlig alligevel bruge den til lige det, du helst vil.

Du kan blandt andet overveje at få:

  • En køkkenhave
  • Græsplæne
  • En lille terrasse
  • Et drivhus
  • Et gyngestativ eller lignende til børnene

Hvad du vælger at prioritere, skal naturligvis udelukkende afhænge af, hvad der er vigtigst for dig.

Vær realistisk

Endelig er det vigtigt, at du er realistisk omkring, hvad du kan få ud af din have. Ellers kan du næsten kun blive skuffet. Glæd dig i stedet over, at du trods alt har en have at nyde.