Praktiske tips og tricks, til når I flytter i hus i et nyt kvarter

Det kan være svært at finde det helt perfekte hus til den helt rette sum penge, og lykken er naturligvis stor, når det hele falder på plads, og I endelig kan flytte ind i drømmeboligen. Det er klart, for der er selvfølgelig meget at fejre. Dog kan der også være en del udfordringer forbundet med at flytte ind i et nyt hus i et ukendt kvarter. 

Sæt jer ind i jeres nye nabolag

Det kan for eksempel være en fordel allerede fra begyndelsen at forberede sig på diverse uforudsete situationer, der måtte opstå hen ad vejen og altid vide, hvem I skal ringe til for hjælp. Det er altid godt at have en låsesmed, hvis man nu skulle komme til at låse sig ude. Hvis I for eksempel er flyttet til København eller omegn, kan I med fordel benytte jer af låsesmed Valby. Hæng eventuelt nummeret op på køleskabet, så I altid ved, hvem I skal have fat i, hvis uheldet skulle være ude. Det samme gælder numre på automekanikere, kloakfirmaer, skadedyrsbekæmpelse og så videre. Det kommer aldrig dårligt igen at være velforberedt.

Kom godt i gang med hverdagen

Selvom nye ting er spændende, er det nu også rart, når først hverdagen er godt i gang, og rutinen kører sin vante gang. Det kan nemlig tage meget tid og energi at nå derhen. Så hurtigt som muligt – måske endda allerede inden I flytter – kan det derfor være en god idé at få styr på basale ting, såsom hvilken cykelrute der er den mest sikre, når børnene skal i skole, eller hvilken dag i ugen skraldet bliver tømt. En anden ting, der kunne være rar at sætte sig ind i fra start, er for eksempel at finde det billigste og bedste supermarked i nærheden – det kan spare jer mange penge i længden. 

Prioritér fællesskabet

Det at flytte, handler selvfølgelig ikke kun om at få styr på praktiske ting. Noget, der til tider kan være vigtigere, er det sociale aspekt. Når I ved, at I skal bo op og ned af de samme mennesker i mange år ud i fremtiden, er det en god idé at lære dem godt at kende fra starten af – lige meget om I betragter jer selv som sociale mennesker eller ej. Der findes ikke noget mere nedslidende end nabostridigheder, og mange misforståelser kan nemt undgås, hvis blot diverse parter prioriterer fællesskabet. Det kan være ved at deltage i den årlige vejfest, men I kan også selv invitere naboerne på kaffe og kage. Sådan kan I nyde hele kvarteret og ikke kun selve huset.