Overvejelser til din nye terrasse

Af din-nye-bolig - 06 May 2021

Det er altid spændende, når projektet står på boligfornyelse. Og med udsigt til sommeren snarlige indtræden, er det bestemt værd at tænke på, om ikke det var på tide at etablere drømmeterrassen.

Men hvad skal du tænke over, når du vil bygge denne? Det giver vi svaret på her.

Gør det selv eller betal dig fra det?

Når man skal lægge en ny terrasse, kan det være fristende at gøre det selv. Og har man de fornødne egenskaber til at løfte opgaven, så er det også en god idé, hvor man kan spare mange penge. Er man derimod ikke helt sikker på, hvordan det skal gøres, anbefaler vi, at men bestiller belægningsarbejde til private hos en professionel håndværker. Det vil sikre, at terrassen bliver lagt ordentligt og slutresultatet dermed står flot.

Tænk over placeringen

Det er vigtigt, at du tænker over terrassens retning. Vil du have morgensol, er det vigtigt, den ligger så solens stråler rammer fra morgenstunden. Men du skal også tænke over de omkringværende forhold, hvad angår vind og skygge. Det er simpelthen så ærgerligt at have brugt penge på en ny terrasse og så ikke få det optimale ud af den, men stå med en halvlunken fornemmelse.

Med andre ord: vælg beliggenhed ud fra de planer du har med terrassen i forhold til hvornår på dagen, du planlægger at udnytte den.

Husk at tænke i størrelse

Mange begår den fejl, at de tænker, en terrasse skal kunne huse hele selskabet til en stor forsamling. Men det behøver ikke være tilfældet. En større terrasse kræver både mere arbejde, evt. læhegn, større møbler for at have et harmonisk look og meget mere.

Overvej derfor, om ikke en mindre og mere intim terrasse er bedre – så kan du evt. bygge flere på din grund, så du kan følge solens bane eller søge skygge og læ.

Ift. størrelse, så husk at tænke i vedligeholdelse, da du naturligvis skal holde området pænt.