Og sådan blev flyttecontaineren skabt

Af Kevin - 28 Jan 2022

De dage, hvor man kun kunne bestille et flyttefirma, når man hoppede videre fra den gamle lejlighed til sin nye bolig, er forlængst forsvundet. Stresset på selve flyttedagen, den hurtige pålæsning og virvaret, og de lange køreture og aflæsning i hast – er alt sammen noget, der for mange hører til “de gamle dage”. 

Flyttehastværket er i stedet blevet erstattet af, at man kan leje en container, der bliver leveret til egen adresse og som man langsomt i eget tempo kan fylde op (eller få hjælp til at fylde). I dag, har denne enkle flytte- og opmagasineringsmulighed nu efterhånden over 20 år på bagen. Men hvor kom ideen fra oprindeligt? 

Det var et familiefirma, der i sin tid fik gang i lej-en-container ideen

Det første konkrete firma, der tog lej en container konceptet alvorligt var PODS (Portable On Demand Storage), som blev grundlagt af Peter Warhurst i USA i 1998. Oprindeligt var PODS et familie foretagende, der begyndte at lægge mærke til behovet for, at der skulle være andre løsninger for folk, når de flyttede eller havde lyst til at opbevare deres ejendele et sted over længere tid. Lej en container – var ideen, der blev skabt ud fra det behov. 

Podzilla var det lille uhyre, der gjorde den store forskel 

For at få det hele til at fungere i praksis opfandt firmaet, hvad de siden hen kaldte Podzilla. Lej en container ideen er en ting – men at flytte containeren var noget andet. Podzilla var en hydraulisk lift, der gjorde, at firmaet nemt og hurtigt kunne levere containere til private eller erhvervsadresser, og placere flyttecontaineren her, så det var nemt at fylde ejendele på lige uden for sin egen dør. Podzilla var den lille forskel, der gjorde firmaet til en stor success, da det viste sig, at mange havde et behov for netop denne mere fleksible flytteløsning. 

Lej en container konceptet begyndte at overtage flyttebranchen

Efterspørgslen for at kunne leje en container viste sig at være utroligt stor og branchen fik hurtigt nok at lave. Den traditionelle flyttebranche mærkede også inden for kort tid, at kunderne forsvandt. Ofte har de traditionelle flyttefirmaer og lastbiler mindre plads at gøre med, det kan være en hovedpine at læsse dem, og i trafikken kan de være svære at manøvre. Lej en container konceptet var så fleksibelt og enkelt, at der endda var traditionelle flyttefirmaer, som lejede flyttecontainere til deres egne kunder – fordi det bare var en nemmere løsning.