Nyt legehus til ungerne? Hvorfor ikke bygge en vikingehal?

I Danmark er legehuse i træ en almindelig del af mange børnehaver. Disse legehuse fungerer som miniatureudgaver af et traditionelt dansk hjem, komplet med vinduer, døre og nogle gange endda en postkasse. For danske børn er det ikke ualmindeligt at drømme om at have deres eget legehus i haven, hvor de kan invitere venner til te selskaber eller opleve uafhængighed ved at lege alene. Og for forældrene giver disse legehuse mulighed for fantasifuld og selvstændig leg lige ude i familiens have. Traditionen med legehuse af træ i Danmark afspejler også en større vægt på at slippe kreativiteten løs og fremme selvstændighed i barndommen. Disse små huse er således mere end blot en sjov tilføjelse til baghaven – de er en integreret del af udformningen af danske børns udvikling og fantasi. Hvis man vil bygge et legehus, kan det være fristende at være ligesom alle andre – så hvorfor ikke bygge en vaskeægte vikingehal?

Sådan kommer ud i gang

Har du besluttet dig for, at dine børn fortjener et legehus udover det sædvanlige og vil du gerne give dem en vikingehal, de kan lege og fantasere i, så skal du først og fremmest have fundet inspirationen til hvordan legehuset skal se ud. Det kan du blandt andet finde på norsestyles eller på andre hjemmesider, dedikeret til vikingetidens kunst og kultur. Når du har fået en god idé om, hvordan designet skal være, så kan du vælge at tegne det selv eller hyre en arkitekt til det. En arkitekt er dog en smule overdrevet til et legehus og i og med at der blot er tale om hus man kan lege i, kan du med fordel selv stå for designet og dermed arbejdstegningerne. Herefter er det blot at finde en håndværker som kan bygge det for dig, medmindre du også selv har disse evner.

Håndværker eller selvbyg?

Hvis man selv har fingrene ordentligt skruet på, så er et legehus en opgave, som ikke kræver en håndværker, men hvis man gerne vil bygge noget specielt, med et design som stikker ud, så kan det dog være en fordel, at finde og hyre en professionel til at stå for byggeriet. Når man skal finde en håndværker kan man enten forsøge sig i sit netværk eller også kan man bruge internettet til at finde den rette. Det er lettest med internettet og fordelen er, at man kan bede om et tilbud fra flere forskellige håndværkere, så man også kan få den bedste pris.