Ny lås i gammel dør

Måske har du lige flyttet ind i en ny lejlighed hvor døren til dit nye hjem består af en gammel og slidt lås på en ældre dør. Du funderer måske på om det er muligt at skifte den gamle og slidte lås og hvis det er muligt at installere en ny lås efterfølgende på den gamle dør. Måske overvejer du at klare opgaven selv eller at hyre en lokal låsesmed til opgaven. 

Det er flere muligheder mht. til at få en ny lås i gammel dør

Er det sikkerheden som er den højeste prioriteret for dig, så kan du også vælge at montere en ekstra kasselåse direkte på din dør i stedet for at udskifte nuværende lås. Opgaven; at monterer ny kasselås i gammel dør, kan klares af alle der er lidt ”handy”. En låsesmed er ellers også lige til at kontakte, hvis der skal monteres en ny lås på en gammel dør. En låsesmed kan på samtid ved et besøg, hjemme hos dig tage et overordnet kig på dit hjems sikkerhed, samt komme med flere forslag på gode løsninger til forbedret sikkerhed generelt hjemme hos dig.

Funktionalitet af låsen

funktionalitet på låsen det hovedsagelige problem, så kan du udskifte den gamle lås til ny. Men som regel skal hele låsekassen og håndtaget udskiftes til nyt. Dette er som regel også et meget omfattende projekt og ved nogle tilfælde skal man måske til og med overveje at skaffe en helt ny dør i stedet for, da prisen kommer til at være tæt på det samme som låsesmedens løn.

At udskifte hele låsekassen, kan du selvfølgelig prøve at gøre selv, det er dog ikke lige som nemt som at montere en ekstra kasselås. Derfor anbefaler vi at du kontakter en professionel låsesmed direkte i stedet for. 

Spar penge hør med flere låsesmede om pris

Når du ønsker en ny lås i gammel dør og har brug for professionel hjælp, så er det altid en god idé at anmode om flere tilbud, hos forskellige låsesmede. Husk dog at billigst ikke er bedst altid. Tjek også låsesmedenes anmeldelser osv. og gå på mavefornemmelse når du skal beslutte dig for hvilken låsesmed som du vil hyre til opgaven; ny lås i gammel dør. Dette tips gælder indenfor alle håndværker fag.

Læs mere: Se eksempel på priser hos Norh låsesmed København

Hvilken lås skal jeg vælge?

Her er det også bedst at rådføre sig blandt låsesmedene, de fleste låse fungerer, du skal dog tage stilling til om du har brug for et kopibeskyttet system eller om du nøjes med en lås hvor din nøgle kan kopieres i en almindelig hælebar. Der er fordele og ulemper med begge løsninger.