Mangler du nogle kvadratmeter i din bolig?

Af din-nye-bolig - 02 Jun 2021

Kniber det med pladsen derhjemme? Hvis du savner nogle flere kvadratmeter i din bolig, så findes der en løsning på det. Du kan nemlig lave en tilbygning til dit hus, hvis du har plads til det.

Det er et omfattende projekt at lave en tilbygning, men til gengæld får du den plads, du drømmer om og mangler.

Men hvordan kommer du i gang med en tilbygning?

Læg en detaljeret plan

Er det et ekstra værelse, du mangler? Drømmer du om endnu et badeværelse? Eller skal din stue være større? Der er stor forskel på tilbygninger, for det kommer helt an på, hvilken type tilbygning du skal lave.

En detaljeret plan for hele dit byggeprojekt er en stor fordel. Hvis du f.eks. gerne vil bygge et ekstra badeværelse, så skal du finde ud af, hvad det indebærer, og hvad du har brug for til det. Det gælder for alle slags rum.

Få professionel rådgivning og hjælp

Det er langt fra sikkert, at du har helt styr på at lave en tilbygning. Derfor er det en rigtig god idé at spørge nogle professionelle til råds. Der findes nemlig håndværkere, der rådgiver i lige netop tilbygninger. Hvis du gør det, bliver du klogere på procedure, pris m.m., men du har også mulighed for at få hjælp til selve byggearbejdet.

Læs mere om tilbygning af hus her, hvis du bor nær Fredericia eller Vejle.

Søg om en byggetilladelse

Når du gerne vil bygge noget nyt på din grund, så kræver det, at du har en byggetilladelse fra din kommune. Der er desuden forskel på, hvor stor en tilbygning du må lave. Det er godt at få styr på en byggetilladelse som noget af det første, så du er helt sikker på, at det kan lade sig gøre. Det tager typisk noget tid at få svar på sådan en ansøgning.