Måder til at bekæmpe flisepest

Af din-nye-bolig - 23 Oct 2022

Flere boligejere døjer med at deres fliser rammes af flisepest, som med tiden spreder sig. Det er derfor vigtigt at behandle det. Du kan læse nærmere om her, hvordan du kan fjerne flisepest og dermed komme af med pletterne på dine fliser.

Hvorfor opstår flisepest?

Har du overvejet, hvorfor flisepest mon kommer på dine fliser? Det er ganske almindeligt at få flisepest og særligt i land som Danmark, der byder på mange regnfulde dage. Det skyldes nemlig, at flisepest har gode vækstbetingelser, når der er fugtigt. Derfor oplever de fleste husejere, at få de hvidelige pletter på deres fliser på et tidspunkt, der gerne skal fjernes hurtigst muligt. Særligt hvis der ligger fugtige blade eller mos på fliserne i længere tid, så kan flisepesten hurtigt sprede sig.

Overvejer du en professionel fliserens?

Måske du har overvejet at benytte en virksomhed, der er eksperter i at fjerne flisepest? Dette er uden tvivl en dyrere løsning, men også en tidbesparende løsning. Vælger du selv at gå i gang med at bekæmpe flisepesten, bør du være opmærksom på, at det både kan være fysisk hårdt og tidskrævende arbejde. Hvor lang tid det kommer til at tage, afhænger selvfølgelig af, hvor stort arealet med flisepest er, samt hvor hårdt ramt dine fliser er. Hvis flisepesten lige er begyndt at vise sig, så vil det naturligvis være nemmere at fjerne.

Dette skal du bruge til at fjerne flisepest

Hvis du ikke ønsker at anvende et professionelt firma, men derimod fjerne pesten selv, er det faktisk få ting, du skal bruge.

  1. En kost, hvis hårstrå helst skal hårde, hvilket gør det nemmere at skrubbe algerne og pesten væk.

  2. Et middel, der kan bekæmpe og fjerne skidtet fra fliserne, såsom fliserens eller brun sæbe. Både brun sæbe og fliserens, skal blandes op med vand.

  3. Derudover skal du bruge vand til at skylle efter med.