Måleredskabet til renoveringen af dit hus

Der skal måles op til nye gardiner, udskiftning af vinduer eller længden på gulvlisten, og målebåndet fra din bedstemors gamle sykasse kan alligevel nok ikke klare jobbet, skønt det har fulgt dig trofast i mange år. Måske du alligevel skulle investere i et ordentligt målebånd, som hjælper dig med at foretage de præcise målinger, du får brug for, hvis du vil udføre et ordentligt stykke arbejde.

De gode og de gamle

Vi har de gode og de gamle, der altid kan hjælpe en på vej – målebåndet og tommestokken.

Målebåndet er et bånd, som du trækker ud af en lille boks. Det kan som regel måle fra 3-7 m afhængig af, hvad du foretrækker. Det har en lille hage i enden, som du kan fæstne og derefter trække båndet efter dig. Hvis der ikke er noget at fæstne hagen i, er det dog nødvendigt at være to om målingen for at sikre det mest præcise resultat. Omvendt er det nemt at anvende tommestokken alene. En tommestok er en form for lang, sammenfoldet lineal, som du kan folde ud og nemt præciserer alene. Generelt vil man dog sige, at et målebånd er mere præcist end en tommestok.

Til de små, præcis målinger

Hvis du skal ned og måle i marginalerne, kan du bruge en skydelære, klik her for at finde din digitale skydelære

Der findes tre former for skydelærer; digital skydelære, vernier skydelære eller skydelære med ur.

  • En skydelære med ur minder om en analog urskive, hvor du dermed aflæser målingen, som du ville aflæse klokken på et analogt ur.
  • Vernier skydelære viser målingen nærmest ligesom en lille lineal
  • Digital skydelære er ligesom et digitalt ur, der viser målingen med digitale tal. Det kan fås med bluetooth, der gør, at du kan overføre målingerne nemt til din computer eller mobil.