Løse tæpper kan også være miljøvenlige

Tæpper er noget af det vigtigste, når det kommer til indretningen af forskellige lokaler – uanset hvad lokalerne bruges til. Derfor finder du også mere eller mindre tæpper alle steder, hvad end det er hos lægen, biblioteket eller på et hotel. Prøv at tænke dig om; hvor ofte har du egentlig været et sted uden et tæppe?

Det sker nemlig ikke så ofte, og det betyder selvfølgelig også, at der er mange tæpper rundt omkring i verden. Derfor kan man godt tillade sig at stille krav til, at de bliver produceret på den bedst mulige måde for os selv og klimaet.

Stil krav hos producenten

Normalt er de vigtigste faktorer ved køb af løse tæpper naturligvis design, størrelse, komfort og så videre, men vi lever også i en verden, hvor miljøet aldrig har været vigtigere for folk. Heldigvis betyder det heller ikke, at hverken designet, størrelsen eller komforten af løse tæpper bliver kompromitteret af at blive lavet miljøvenligt.

Tag for eksempel Fletco Carpets, der producerer miljøvenlige løse tæpper her i Danmark. Alle deres løse tæpper produceres nemlig i Danmark – hvilket i sig selv giver en mindre CO2-udledning grundet den mindre transport – men tæpperne produceres også ved hjælp af 100% CO2-neutral vindenergi, og samtidig er de også helt fri for Bitumen, PVC, Latex og andre stoffer, som forringer indeklimaet.

Det er et tydeligt tegn på, at det sagtens kan lade sig gøre at producere løse tæpper miljøvenligt, og derfor kan man også sagtens tillade sig at stille krav til ens producent af løse tæpper.

Det er godt for os alle sammen, hvis løse tæpper bliver mere miljøvenlig, men det bliver med garanti også en fordel for de virksomheder og butikker, der kan tage imod deres kunder og prale af, at deres tæpper er produceret i den bedste kvalitet for både miljø og os selv. Det må kendetegnes som en win-win for alle.