Lige købt bolig? Sådan gør I den til jeres helt egen

Når man står med en helt nykøbt bolig og lige har fået stukket nøglerne i hånden, er man naturligvis utroligt glad, men man kan også være noget overvældet over alle de muligheder, som pludselig åbner sig for én. En helt masse mulige, spændende projekter melder sig pludselig – især, hvis det er et ældre hus, der overtages og måske trænger til en større makeover. Nyt køkken? Renovering af en hel etage? Udskiftning af gamle klinker på badeværelserne? Meget kan gøres, men det er ikke nødvendigvis alt, som SKAL gøres, eller i det mindste behøver at gøres lige nu og her.

Sænk skuldrene, tag den med ro og lær huset at kende

Først og fremmest skal der lyde en appel om at tage det lidt afslappet, og du skal endelig ikke stresse over at få alt til at stå skinnende klart start. For det første er det jo ret dyrt at renovere en masse, men selv, hvis der er penge nok til rådighed, er der egentlig ikke nogen grund til at stresse. Så hellere sætte sig ned, få en hverdag i gang og lære huset at kende – det vil også gøre det nemmere at identificere, hvilke områder, som skal eller ikke skal sættes ind for. For det kan jo være, at du lærer at elske nogle af de gamle detaljer. Og så vil det jo være ærgerligt at have fjernet dem for tidligt.

Fiks, hvad du selv kan fikse, og overlad det ellers til professionelle

Der er en helt særlig tilfredsstillelse i at gå og ordne ting selv på sit eget hus, og det giver på en måde en særlig tilknytning – og så er det også billigt. Men hvis du er på dybt vand, må du hellere overlade det til professionelle og undgå alvorlige fejl – brug evt. et katalog over hvilke firmaer, der kan udføre hvilke opgaver.