Låst ude? Ring til en låsesmed i stedet for at tage sagen i egen hånd

Af Peter - 15 Sep 2022

Hvad gør du, hvis du låser dig selv ud?

En mulighed er selvfølgelig at tage sagen i egen hånd – ved at forsøge at lirke låsen op. Denne mulighed vil vi dog fraråde at benytte, da du risikerer at gøre mere skade end gavn. Det skal jo gerne være sådan, at du kan få adgang til dit hjem uden at skulle ødelægge lås og / eller dør. Af følgende grund anbefaler vi at kontakte en låsesmed, når uheldet er ude. De færreste private har trods alt det værktøj og den knowhow, det kræver at klare en oplukning.

Låsesmeden kan rykke ud på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet

Du har låst dig selv ude, og det er selvsagt enormt frustrerende. Det hele bliver ikke mindre frustrerende af, at det sker midt om natten, hvor du er træt og mest af alt ønsker at smide dig i sengen. En låsesmed vil dog heldigvis hurtigt kunne hjælpe dig ud af denne situation. Der er ingen regler uden undtagelser, men langt de fleste låsesmede har døgnsupport. Derfor er det som hovedregel ikke et problem at få fat på en låsesmed om natten, hvis det er der, at du låser dig selv ude.

Tag f.eks. kontakt til JK Sikring, en låsesmed i Herlev, hvis uheldet er ude. Denne låsesmed kan rykke ud til dig med meget kort varsel, hvis du kontakter dem telefonisk. Hav dette in mente, hvis du bor i Herlev eller omegn.

Låsesmeden har det rette værktøj

Har du tidligere låst dig selv ude, og har du i den anledning haft besøg af en låsesmed, så ved du, at en oplukning typisk kan klares ganske hurtigt. Det har måske givet dig den tanke, at du sagtens selv vil kunne lukke døren op en anden gang. I den forbindelse skal du dog lige huske, at en låsesmed har noget specialværktøj, der gør det nemt at låse de fleste låse op. Du vil ikke kunne udføre samme opgave med f.eks. en hammer og en skruetrækker, så lad være med at gøre et forsøg.

Låsesmeden kan klare oplukningen uden at lave skader på døren

En af de primære grunde til, at du ikke selv skal kaste dig ud i en oplukning går på, at du risikerer at lave markante skader på lås og dør. De penge, du sparer ved ikke at hyre en låsesmed er små, i forhold til den regning, der vil dumpe ind, hvis du skal have skiftet både lås og dør ud. Kontakt derfor en låsesmed, der kan håndtere oplukningen professionelt og skånsomt.