Isolering af loft – en fornuftig investering

Oplever du usædvanligt kolde vintre og varme somre i dit hus? Er du også utrolig træt af din høje varmeregning, og ønsker du at spare penge? Så bør du overveje at få tjekket din isolering af loft.

Dette kunne nemlig tyde på, at dit loft ikke er ordentligt isoleret. Når det er koldt, fiser varmen ud gennem taget, og når solen bager ned på taget om sommeren, trænger varmen ned i dit hus. En god gang isolering af loft kan spare dig for en masse gener og for mange penge på din varmeregning. Der kan desuden være ekstra besparelser at hente ved at efterisolere dit hus udefra også, hvis du bor i et hus med hulmur uden isolering.

For stort set alle der ejer et hus, der er ældre end 15 år, kan der være penge at spare, ved at få foretaget isolering af loft. Jo bedre dit loft allerede er isoleret, jo billigere vil efterisoleringen desuden være. Den optimale tykkelse af isolering er 300 mm. Dette vil sige, at hvis der allerede ligger 200 mm. isolering, skal der blot efterisoleres med 100 mm., for at din varmeregning mindskes.

Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du her læse meget mere om isolering af loft.

Hvilket produkt bruges til isolering af loft?

Som hovedregel kan man sige, at papiruld er godt for de ældre huse, da det har en masse gode funktioner og kaldes en aktiv isolering. Der er mange gode grunde til, at papirisolering er bedst. Det har ikke brug for et tæt dampspærre, det er behandlet mod skadedyr som mår, rotter og insekter. Derudover er det billigt, og så er det en miljøvenlig og yderst grøn løsning, når det kommer til isolering af loft. CO2 udslippet begrænses altså fra din bolig med isolering af loft, hvilket er godt for miljøet. Du kan med papirisolering desuden også forøge værdien af dit hus. Med det stigende fokus på et godt indeklima er en loftisolering et indgreb, der gør din bolig mere værd på boligmarkedet. Det er derfor en yderst god investering, der på den lange bane kan tjene sig selv hjem.