Inspiration til udendørs hygge: Gør terrassen forårsklar

Når det varmere vejr er på vej, glæder mange af os til at bruge tid i haven og på terrassen. Tit er terrassen dog noget trist at se på efter vintermånederne, så derfor er det oplagt at skyde forårssæsonen i gang ved at klargøre terrassen til de varmere måneder. En terrasse, der indbyder til udendørs hygge, vil naturligvis blive brugt mere i hverdagene og til at samles på med familie og venner. Derfor får du tre gode råd til at gøre din terrasse forårsklar her. 

Biopejs

Det bliver mere og mere almindeligt at se en biopejs i de danske hjem. Når vi langsomt begynder at rykke udendørs på grund af varmere vejr, bliver biopejsen i stuen ikke brugt i lige så stor grad, og det er ærgerligt, for der er ikke noget mere hyggeligt end en pejs. Heldigvis findes der et stort udvalg af udendørs biopejse, så du kan få den samme hyggelige stemning på terrassen. Det gør de udendørs forårs- og sommeraftener lidt længere, for en biopejs afgiver ikke kun lys, men også varme. Fordi biopejsen brænder på bioethanol frem for træ, er den også et langt mere miljøvenligt valg end en traditionel pejs eller et bål, som afgiver både sod og røg. 

Gør terrassen ren

Efter nogle kolde og ikke mindst våde måneder trænger din træterrasse helt sikkert til en kærlig hånd, så den kan holde i mange år endnu. En terrasse af træ bliver hurtigt både trist at se på og glat at færdes på. Derfor er det en god idé, inden havemøblerne sættes på plads, at rengøre og pleje træet. Det behøver ikke at være et stort projekt, hvis du har adgang til det rette udstyr. Vask træet, gerne med en højtrykspuler, hvorefter du giver det pleje i form af olie. Så er terrassen klar til at blive taget i brug.

Frisk havemøblerne op

Lige som at terrassen sikkert trænger til en kærlig hånd, kan det også være, at dine havemøbler gør det. Især, hvis de er lavet af træ, har de også brug for løbende pleje, så de holder sig flotte. Du behøver ikke at købe nye møbler for at friske terrassen op, du kan i stedet vælge at male dine havemøbler, så de får et helt nyt udtryk. En modig gul eller en stilren sort gør terrassen stemningsfuld, så du får endnu mere lyst til at bruge tid på den i de varmere måneder.