Implementer rengøringen i din indretning

Du er garanteret ikke den eneste, der måske ikke får gjort lige så meget rent i hverdagen, som du burde. I en travl dagligdag med arbejde, studie, træning, madlavning osv., er det måske meget naturligt, at rengøringen falder lidt i baggrunden. Ikke desto mindre er det meget vigtigt, at vi jævnligt finder støvsugeren og sæbevandet frem. Især i forhold til Corona og andre smitsomme sygdomme kan rengøring gøre en stor forskel. I denne guide kan du læse mere om, hvordan du kan gøre rengøringen nemmere ved at implementere den i din indretning.

Tilgængelighed

Det er svært at få gjort ordentligt rent, hvis hver eneste rengøringssession indebærer en tur i supermarkedet efter rengøringsmidler, fordi du ikke kan finde dem i din bolig. Tilgængelighed spiller nemlig en stor rolle, når det kommer til rengøring, for det er svært, hvis sæben gemmer sig bagerst i garderobeskabet eller på loftet. Derfor kan du med fordel gøre rengøringsgrejet til en implementeret del af din indretning, så du altid kan finde det og bruge det. Du kan for eksempel have husholdningssprit stående i en vindueskarm eller lignende.

Gør rengøringen til en vane

Det er nemmest at holde boligen ren, hvis du gør rengøringen til en vane. Sørg for, at det er helt naturligt for dig at gøre rent på badeværelset i weekenden osv. Du kan for eksempel lytte til dit yndlingsmusikprogram, mens du svinger støvsugeren. På den måde kommer du måske til at associere rengøringen med noget positivt, og så bliver det sandsynligvis meget nemmere at komme i gang. Du kan også aftale med dig selv, at du må se en film eller et afsnit af en serie med god og ren samvittighed, når du har overstået hovedrengøringen. Når der er en dejlig belønning, der venter på dig, bliver det nok noget nemmere at gå i gang.