Ideer til indretning af terrassen

Af din-nye-bolig - 26 Jan 2022

Det er dejligt med en tilhørende terrasse til din nye bolig. Hvad end du har købt et hus, hvor der tilfældigvis var en terrasse, eller helt med vilje har bygget terrassen til huset, så er det en dejlig tilføjelse. Det kan dog være vanskeligt at indrette en terrasse med de helt rigtige komponenter, der passer til dig og din eventuelle familie. Der er mange muligheder, men det handler om at være praktisk. Især fordi vejret i Danmark kan være så uforudsigeligt. Lidt ideer til indretningen er måske lige det, du står og mangler.

Opvarmet udendørsområde

Terrassen kan være et skønt sted. Indretningen skal blot forstærke den skønhed. Indretningen afhænger meget af, hvilken slags terrasse du har. Fælles for alle terrasser er godt nok, at de er fedest at bruge om sommeren. Så fryser man ikke, når man hygger sig derude. Sådan behøver det dog ikke at være. Med en terrassevarmer, stor eller lille, kan du bruge terrassen året rundt, uden at bekymre dig om kulden.

Indretning afhængig af terrassetype

Står du med en overdækket, måske lidt aflukket terrasse, så kan bløde møbler tilføjes. Et lille sofasæt, måske købt brugt, kan bidrage med komfort og unik stil. Dette kan toppes med puder, tæpper, et gulvtæppe til at holde fødderne varme, og andre små, stemningsskabende tilføjelser. En helt åben, udendørs terrasse kalder på nogle andre typer møbler. Her kan traditionelle havemøbler være det bedste valg, da de kan klare de danske udendørsbetingelser. Det betyder dog ikke, at du skal gå på kompromis med æstetikken. Det handler bare om at lede efter de helt rigtige møbler, der vil komplementere udendørsområdet og boligen. Igen kan der ledes efter møblerne brugt, for eksempel på loppemarked, for at få en lidt retro stil. Der kan suppleres med puder og tæpper, der kan bæres ind og ud, så de ikke går i stykker eller bliver våde af at ligge ude.