Hygge og sundhed passer endelig sammen

Af din-nye-bolig - 08 Sep 2021

Normalt vil man måske ikke kombinere ordet ”hygge” og ”sundhed”. Det er f.eks. hyggeligt at få et glas rødvin eller en stor skål med fredagsslik, men rygterne går vist på, at det ikke er særlig sundt. Så virker det for godt hvis hygge og sundhed egentlig kan passe sammen? Det er det faktisk ikke. På nogle områder kan du nemlig hygge dig gevaldigt, på samme tid med du bliver sundere.

Kulde og varme

Hygge og sundhed passer måske lige så godt sammen som kulde og varme. Faktisk viser det sig dog, at kulde og varme passer godt sammen. Studier viser nemlig, at daglig ture i saunaen styrker og forbedre dit immunforsvar, så du er i bedre stand til at forsvare dig imod sygdomme og generelt har det bedre i hverdagen. Og hvem kan ikke lide at være i en sauna? Nu kan du altså sidde og hygge i varmen, imens du styrker din egen krop. Prikken over i’et må dog være, at udendørs saunaer i høj grad stiger i popularitet i Danmark. Dette gør at der er kommet nogle rigtige gode muligheder på markedet, som ikke behøves at koste en formue. Se bl.a. muligheder på Viking Outdoor. Men hvor kommer kulden så ind i billedet? Ja, det gør den igennem isbad eller vinterbadning. Selvsamme studier som tidligere, peger nemlig på, at dette styrker kroppen på præcis samme måde som de høje temperaturer. Nu tænker du formentligt – isbad? Det er da ikke særlig hyggeligt? Det er måske rigtigt, men hvis det kombineres med en tur i saunaen bagefter, så er der i det mindste en behagelig og afslappende afslutning – og du vil med garanti have det bedre bagefter.

Forskellige slags saunaer

Der er mange saunaer at vælge mellem på markedet. En et kort tip vil være: hvis det er muligt, så hold dig væk fra de infrarøde og søg hellere imod de bekendte saunaer!