Hvilket junior sengetøj skal jeg vælge?

Af din-nye-bolig - 27 Apr 2022

Det er vigtigt at sengetøjet til junior er både pænt og indbydende og ikke mindst passer i størrelsen. Alle juniordyner- og puder har nemlig ikke samme mål, og måske dit barn har nået en alder, hvor farver, mønstre og motiver på sengetøjet ikke er helt ligegyldige længere.

Find det rigtige junior sengetøj

Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår man skifter fra babysengetøj til junior sengetøj. For de fleste er det dog omkring 1-årsalderen. Her har de fleste børn efterhånden en størrelse, som gør, at de ikke længere kan bruge babysengetøj. Omvendt bør du heller ikke skifte til juniorsengetøj for tidligt, da for stort sengetøj potentielt kan være farligt for barnet.

Det rigtige sengetøj kan hjælpe med putningen

Du kan med fordel vælge noget junior sengetøj i barnets yndlingsfarve. Det kan nemlig hjælpe

med at skabe et godt putteritual og få en bedre putning som forløber lidt mere gnidningsfrit.

Alternativt kan du vælge noget junior sengetøj i en afdæmpet, neutral farve da dette får nogen børn til at slappe mere af, end hvis sengetøjet er afbilledet med deres yndlingstegneseriefigur.

I sidste ende handler det grundlæggende om, at finde noget sengetøj, som barnet er trygt ved. Spørg derfor gerne dit barn, hvad han eller hun kunne tænke sig af sengetøj, eller tag dit barn med ud at kigge på junior sengetøj i butikkerne eller på nettet, så I sammen kan finde det helt rigtige sengetøj.

Junior sengetøj uden kemikalier

Husk desuden at vaske nyt sengetøj grundigt inden du tager det i brug, da særligt børns hud ikke har godt af de kemikalier, som der kan være i noget sengetøj. Vask altid i neutralt vaskemiddel uden tilsat parfume for at forebygge allergi.

Endelig bør du som udgangspunkt altid gå efter junior sengetøj som er fremstillet i økologiske materialer, så du undgår at eksponere dit barn for skadelige kemikalier.