Hvad skal man tænke på, når man ønsker en nedgravet pool?

Af Kevin - 11 May 2021

De fleste børnefamilier der har hus og have har pool i haven, når det er sommer. Det skaber glæder, bevægelse og leg for børnene. Men for forældre, kan det være en tung byrde, at sætte det frem, fylde det med vand, holde det ved lige, for så at tømme det, og pakke det væk, når sommeren er omme. Derfor kan man overveje at have den permanent fremme, i nedgravet version. Dog er der nogle ting, man bør tænke på inden.

Hvilket materiale skal man vælge?

Sådanne pools får i forskellige materialer, størrelser, og dertil tilbehør. Den mest solgte pool i Danmark, er af stål, og det er primært på grund af prisen. Men det bedste materiale du kan vælge, hvis du ønsker en pool, af god kvalitet og lang levetid, så skal du vælge en pool af glasfiber. Der er også materialet Styropren, som er et materiale, som isolerer, og er nem at samle. Sidst, men ikke mindst, kan man også få pools i materialet PP (polypropylen), som er nem at rengøre, og prisen er i den lavere ende.

Vælg den rigtige pool

Når man skal vælge en pool, som skal nedgraves, så bør man overveje nogle ting inden. For man kan købe en pool i to versoner.

  • Skal poolen kun benyttes som sommeren?
  • Skal poolen kunne bruges hele året rundt?

For hvis poolen skal kunne anvendes hele året, så koster det lidt mere. Det koster mere i strøm, og det koster mere i udstyr.

Hvis din pool kun skal bruges om sommeren

Uanset størrelsen på poolen, så skal du naturligvis vælge den rette pool, som passer til jeres behov. Valget af størrelsen og form, er helt op til jer, og hvad i har plads til. Jo større poolen er, jo mere koster den, at opvarme. Denne løsning er naturligvis den billigste, da man fylder vand i lige inden sommerens start, og tømmer poolen for vand, når badesæsonen er ovre.

Hvis din pool skal bruges hele året

Hvis du til gengæld ønsker at kunne bruge sin nedgravet pool hele året, det vil sige, også om vinteren, så skal du regne med, en fast årlig omkostning, for at holde det varmt og indkøb af kemikalier for god vedligeholdelse. Men det kræver også, lidt flere udstyr. Såsom en varmepumpe, så vandet ikke fryser til is om vinteren. Et pool-tag, så der ikke falder blade fra træerne og andet skidt, ned i vandet.