Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag kan gøre en verden til forskel for husejere. Taget har nemlig massiv betydning for tilstanden på resten af huset, og når det så ikke er i bedste stand, kan det gå ud over resten af huset. Et nyt tag er derfor i mange tilfælde en rigtig god investering og der fører mange fordele med. Et nyt hus bidrager nemlig positivt til husets isolering, og man kan faktisk regne med at spare mange penge på varmeregningen. Derudover giver et nyt tag også huset et æstetisk løft, og huset kommer næsten til at se ud som nyt, hvilket også bidrager positivt til gensalgsværdien.

Når man skal investere i et nyt tag, skal man dog være opmærksom på alle udgifterne ved det. Det er nemlig langt fra billigt at få lagt et nyt tag. I denne artikel tager vi derfor et blik på, hvad du kan regne med at skulle punge ud for et nyt tag til dit hus og dermed hvilke faktorer, der har indflydelse på pris på nyt tag.

Hvor mange kvadratmeter tag har du?

Taget størrelse har naturligvis indflydelse på, hvor meget du skal betale. Prisen på nyt tag regnes nemlig ud pr. antal kvadratmeter. Når du kender kvadratmeterprisen for den tagtype, du ønsker dig og du kender antal kvadratmeter tag på dit hus, kan du derfor hurtigt regne ud, hvad det cirka vil koste dig at få lagt et nyt tag. Husk dog på, at du her kun får udgiften til selve materialerne. Der kommer stadig udgifter til bl.a. arbejdsløn og evt. undertag med i prisen.

Hvilken tagtype vælger du?

Tagtypen har indflydelse på prisen, idet prisen varierer meget fra tagtype til tagtype – faktisk helt fra 500 kr. pr. kvadratmeter til 2500 kr. pr. kvadratmeter. Du kan på den måde holde udgifterne nede ved at vælge en billigere tagtype. Det er dog vigtigt at huske på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen – og det er faktisk tilfældet ved tagtyper. Dyrere tagtyper holder nemlig ofte længere end billigere tagtyper. Det kan derfor godt være, at du i første omgang får et ”billigt” nyt tag, men det i sidste ende faktisk ender med at blive dyrere, idet taget ikke holder lige så længe som én af de dyrere tagtyper. Det handler derfor primært om at finde en tagtype, der giver mening i forhold til huset, prisen og holdbarheden, så du kan være sikker på at få et tag, der holder i mange år uden problemer.

Hvad er standen på undertaget?

Prisen afhænger i høj grad også af, om der er et undertag til stede og, hvis ja, om det er i god stand. Hvis der skal lægges et nyt undertag, så vil det selvfølgelig også være en merudgift i forhold til den endelig pris på et nyt tag.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på et nyt tag, kan du med fordel benytte tagberegneren på Jysk Tagkompagnis hjemmeside.