Har du en drøm om den perfekte havestol?

Af din-nye-bolig - 23 Mar 2021

Havestole findes i utallige former og materialer, nogle er meget robuste og tunge, andre er mere spinkle og tilsvarende lette. Materialerne giver forskellige udtryk og egenskaber, der er stor forskel på massivt træ og let plastik. Nogle er bygget til at sidde ved et bord, mens andre er designet til at ligge på eller på anden måde afslappet og mere henslængt. Nogle er fleksible og kan både bruges ved bordet og til at lægge ryglænet et stykke tilbage, så du kan slappe af.

Det er afgørende, hvilket behov du har, hvilket design og materiale, du foretrækker.

Formålet

Det kan være, du drømmer om et afsondret sted i haven til din havestol. Et sted hvor solens stråler kan nå dig, så du kan nyde varmen. Men hvor der ikke er nogen, der kan se dig, og dine tanker ikke bliver afbrudt. Du kan høre lydene og fornemme naturen og det stille dyreliv. Måske fugle, måske er der blade, der rasler i vinden. Men ellers dit eget univers, hvor du kan lade tankerne vandre. Det er måske her, du skriver en bog eller et vigtigt brev? Måske lægger du planer, eller også får du bare orden på tankerne.

Det kan også være, du overvejer hvordan, flere generationer i familien kan samles til spisning. Så der er brug for mange stole til store og små, yngre og ældre. De skal passe sammen med et bord og være mere fleksible. Måske skal du også kunne flytte dem rundt i takt med, at solen bevæger sig på himlen.

Indretning af have og terrasse

Det betyder selvfølgelig også noget, hvordan hele din have er indrettet. Er der mulighed for at flytte rundt med havemøblerne efter behov, eller er det mere naturligt, at de står i hver sit miljø i hver sin ende af haven?

Hvordan er dit billede af den perfekte havestol?